Haigusrahade maksmine on peatunud andmebaasi rikke tõttu

Haigekassa peamaja Tallinnas Lembitu t.
Haigekassa peamaja Tallinnas Lembitu t.

Haigekassa andis kaks päeva tagasi teada, et tehniliste probleemide tõttu on ajutiselt peatatud sel aastal alustatud töövõimetuslehtede väljamaksmine. Täna hommikuse seisuga ei olnud probleem veel lahenenud.

Haigekassa avalike suhete juht Katrin Romanenkov selgitas, et probleem tekkis sellest, et maksu- ja tolliametis tekkis pisikene viivitus eelmise aasta tulude koondtabeli tegemisega. See on haigusrahade väljamaksmise alusel sel aastal. "Eelmise nädala lõpus sai see baas valmis, kuid miskipärast pole õnnestunud seda siiani meie süsteemi üle tuua," lisas ta.

Täna hommikul proovivad haigekassa töötajad uuesti seda baasi üle tuua, ja Romanenkov prognoosis, et üle ühe-kahe päeva ei tohiks minna. Romanenkov lisas, et seaduse järgi on aega rahasid välja maksta 30 päeva ja selle aja sisse kindlasti ka jäädakse.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

15. jaanuar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.