Kuula artiklit
5. veebruar 2016
Kuula artiklit
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uuring: sissetuleku tase ei avalda suurt mõju sellele, kas inimene annetab

Foto: Caro /Scanpix
Vähiravifondi „Kingitud elu“ kaheaastaseks saamise puhul toetas uuringufirma Saar Poll fondi üleriigilise avaliku arvamusküsitluse läbiviimisega, millest selgus, et inimesed ei anneta raha heategevuseks mitte sissetuleku suuruse, vaid haridustaseme järgi.

"Uuringu tulemused näitavad, et 41% Eesti elanikest on isiklikult viimase 12 kuu jooksul teinud mõne heategevusliku annetuse. Huvitav tulemus on see, et sissetuleku tase ei avalda väga suurt mõju sellele, kas inimesed on annetanud raha heategevuseks või mitte,“ rääkis Saar Polli uuringujuht Andres Viia.

„Selge seos tuleb esile aga vastajate haridustaseme ja annetamise vahel: mida kõrgem haridus, seda meelsamini ka annetatakse. Alla keskharidusega inimestest iga neljas on valmis annetama, samas kui kõrgharidusega elanikest iga teine.“

Uuringust selgus, et enamik inimesi pooldab heategevuslike annetuste kogumist vähihaigete toetuseks, sh on vähihaigete laste heaks annetuste kogumise toetuse protsent on ülikõrge – 90% ning täiskasvanute puhul 86%. Samas on valmisolek oma isikliku rahaga panustamiseks siiski märksa madalam. Kõige enam on Eesti inimesed valmis oma rahaga toetama just vähihaigeid lapsi – iga teine Eesti inimene (55% vastanutest) on valmis seda tegema.

„Uuringu tulemused kinnitavad, et vähiravifondi „Kingitud elu” kahe aasta pikkuse töö tulemused on ka selles mõttes vilja kandnud, et küllaltki oluline osa Eesti elanikkonnast on teadlikud fondist: 62% vähemalt 15 aastastest eestimaalastest on fondist kuulnud,“ lisas Andres Viia.

"On hea saada kinnitust, et kahe aasta pikkune töö on kandnud vilja ning teadmine „Kingitud elu” olemasolust on jõudnud nii paljude eestimaalasteni,” rääkis vähiravifondi „Kingitud elu” juhataja Toivo Tänavsuu. „Kahe aastaga oleme kogunud miljon eurot ning järgmisel kahel kogume veelgi rohkem, sest iga inimene, kes annetuskasti midagi poetab, saab omakorda natuke paremaks.”

Uuringufirma Saar Poll viis 2015. a novembris-detsembris läbi uuringu, milles küsitleti kokku 1035 inimest üle Eesti.

Täna toimus Vähiravifondi „Kingitud elu“ kahe-aastaseks saamise puhul pressikonverents, kus tutvustati uuringut, kõnelesid töö- ja tervishoiuminister Jevgeni Ossinovski, haigekassa juhatuse liige Kuldar Kuremaa, fondi asutajaliikmed Janek Mäggi ning Toivo Tänavsuu.

SA Hille Tänavsuu Vähiravifond „Kingitud Elu“ (www.kingitudelu.ee) on asutatud 5. veebruaril 2014 Hille ja Toivo Tänavsuu ning Janek Mäggi poolt. Fond hüvitab annetustest kogunevate võimaluste piires nende patsientide raviarveid, kelle ravimeid Eesti Haigekassa ei kompenseeri. Raha tuleb sihtasutusele tehtud annetustest. Fondi nõukokku, mis otsustab kas ja keda toetatakse, kuuluvad onkoloogid dr Peeter Padrik, dr Hele Everaus, dr Kristiina Ojamaa, dr Kadri Putnik ja tervise arengu instituudi direktor Maris Jesse, näitleja ja psühholoog Rita Rätsepp ja suhtekorraldaja Janek Mäggi.

Lisainfo:

Toivo Tänavsuu, Vähiravifondi „Kingitud elu” juhataja

Tel: +372 52 76 004, e-post: [email protected]

Autor: Pressiteade

Uuring: sissetuleku tase ei avalda suurt mõju sellele, kas inimene annetab
Kuula artiklit

Uuring: sissetuleku tase ei avalda suurt mõju sellele, kas inimene annetab

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099