Tervisetehnoloogia klaster innustab tervishoiuteenuseid muutma patsiendisõbralikumaks

Connected Health klastri juht Külle Tärnov.
Connected Health klastri juht Külle Tärnov.

10. märtsil teaduspargis Tehnopol toimuva seminari “Redesigning Health” eesmärk on inspireerida Eesti tervise valdkonna innovatsiooni osapooli uut moodi mõtlema ning leidma lahendusi tervishoiu tõhusamaks korraldamiseks.

Seminari esimeses osas tutvustavad külalised Soomest ja Rootsist konkreetseid projekte, mille tulemusena on teenuseid disain-mõtlemist kasutades ümber kujundatud.

Eesti võimalusi teenusedisaini kasutades tervishoid patsiendisõbralikumaks kujundada tutvustab Viljandi haiglas plaanitava tervishoiuteenuste disaini pilootprojekti näitel Viljandi haigla juht Priit Tampere. „Täna ei ole meil tervikvaadet, milliste tervishoiu osapoolte vahel inimene liigub, kuidas teda personaalselt käsitletakse. Tahame Viljandi haiglas välja töötada tervishoiuteenuse arhitektuuri uued võimalikud mudelid, need osapooltega läbi rääkida ning kokkulepitud mudeli realiseerida,“ selgitas Tampere.

Seminari teise osa fookus on haiglates innovatsiooni korraldamise praktikatel. Tutvustatakse Euroopa ühe juhtiva Karolinska Ülikooli Haigla innovatsioonikeskust, Stockholmi piirkonna haiglate ühist innovatsioonivõrgustikku ja disainitakse üheskoos Eestile sobivaimat mudelit. “Kuigi Eesti haiglad võõristavad veel mõtet innovatsioonikeskuse rollist, on arenenud riikides selle kasust nii tervishoiule kui ka lisandväärtusest tervistehnoloogia ettevõtetele aru saadud. Tervisega seotud lahendusi arendavatele start-up’idele on koostöövõimalus arstidega võtmeküsimus. Kui meie haiglad on suletud, vähendab see Eesti atraktiivsust,” põhjendas teema tõstatust Connected Health klastri juht Külle Tärnov.

Seminari “Redesigning Health” korraldab Teaduspargi Tehnopol juhitav tervisetehnoloogia klaster Connected Health. Seminari kuulajad on valdavalt Eestist, üheksa inimest on tulemas ka Nortali Leedu arendusüksusest. Seminarile on osalejatena registreerunud näiteks Põhja-Eesti Regionaalhaigla, Tartu Ülikooli Kliinikum, Nova Vita kliinik, Nortal, Helmes, Ignite, Celsisu Healthcare, Telia, haigekassa, sotsiaalministeerium, E-Tervise SA.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

15. jaanuar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.