Kuula artiklit
31. märts 2016
Kuula artiklit
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Baltikumi uusim erameditsiinikeskus ehitatakse Tallinnasse

Foto: Kersti Niglas
Kolmapäeval, 30. märtsil paigaldati nurgakivi 2017. aasta alguses avatavale Kotka Tervisemajale, millest saab Baltikumi üks suurimatest ja kõige uuem erameditsiinikeskus, mis ühendab erinevate kliinikute kompetentsi ja pühendumuse terviklikuks raviteenuseks, muutes pere- ja eriarstiabi kättesaadavamaks.

Kotka Tervisemaja asutaja Raul Niin selgitas, et Kotka Tervisemajas hakkavad tööle parimad Eesti arstid ja meditsiinipersonal, kes lähtuvad enda töös patsiendi vajadustest, kõrgest raviteenuse kvaliteedist ja võimalikest kaasaegsetest uuendustest, mis aitavad teenuste kvaliteeti ja ravivõimalusi uuele tasemele viia. 

“Kotka Tervisemaja eesmärk on pakkuda kõrgel tasemel raviteenust nii Eesti inimestele kui ka tõusta Baltikumi ja Läänemere-äärsete riikide raviturismi tõmbekeskuseks,” rõhutas Niin. Ta lisas, et Kotka Tervisemaja kliinikud on orienteeritud uue põlvkonna meditsiinisüsteemi arendamisele ehk üheskoos pakutakse multi-distiplinaarset raviteenust, kus kõik eriarstid vaatavad ka enda valdkonnast kaugemale ning on valmis nii igapäevatöös kui ka meditsiini arengu jaoks kasutusele võtma uudseid innovaatilisi lähenemisvõimalusi. 

Niin tõi esile, et praeguse seisuga hakkavad Kotka Tervisemajas raviteenust osutama Niine Nahakliinik ja Niine Esteetikakliinik, dr Jüri Kullamaa plastikakirurgia kliinik, mille enamik patsientidest on juba praegu välisriikidest ning kelle eestvedamisel raviturismi osakaal kindlasti veel kasvab. Samuti asuvad Kotka Tervisemajja eelmisel aastal Eesti ettevõtlusauhindade Aasta uuendaja nominendiks olnud Sakala Hambaravi, üle Eesti piltdiganostikauuringuid teostav Mammograaf Radioloogiakliinik, Svea Rosenthal Perearstid, silmakabinet dr. Jaan Reimand , BENU Apteek ning Gourmet Coffee. Lisaks teistele eriarstide kabinettidele avatakse tervisemajas ka Kotka Erahaigla, kus saab olema Baltikumi üks kaasaegsemaid päevakirurgiakeskusi. Samuti on Kotka Tervisemajja plaaneeritud ruumid telemeditsiini- ja innovatsioonilaboriks, mis toetab meditsiini-innovatsiooni ja –teaduse arendamist ning kuhu on oodatud lisaks DermTest OÜ-le ka teised valdkonnaga seotud iduettevõtteid.

Kotka Tervisemaja asutaja Raul Niine sõnul on ehitusjärgus olevas Kotka Tervisemajas ruumi veel mõnele kliinikule, kelle teenus annaks lisandväärtust tervisemaja kontseptsioonile. Kotka Tervisemaja üldpind on ca 6000 ruutmeetrit. 

Sakala Hambaravi tegevjuht Hendrik Kiige selgitas, et lisaks kliinikutevahelisele meditsiinilisele koostööle on plaanis Kotka Tervisemajas arendada välja ka ühtsed administratiivsed süsteemid nagu nuti-broneerimise või uute makselahenduste võimalused, mis lisaks kaasaegsete ravitehnoloogiate kasutamisele aitavad Eestisse luua uue põlvkonna meditsiiniteenust.  “Sakala Hambaravi ravijärjekordade broneerimise mobiilirakendus ja kasutusele võetud uue põlvkonna tehnoloogiad on andnud meile hea kogemuse, et selle baasilt süsteemi ka teistesse Kotka Tervisemaja kliinikutesse laiendada – näeme, et läbi kaasaegsete infotehnoloogiliste lahenduste saame muuta eriarstide teenuse kiiremini kättesaadavamaks ning lihtsustada ka arstide tööd, tõstes samaaegselt ka ravikvaliteeti,” sõnas Kiige. 

Mammograaf Radioloogiakliiniku tegevjuht Silver Raudsepp tõi esile, et eriarstisüsteemi paremini toimimisele aitab kindlasti kaasa ka Kotka Tervisemajja koonduv uuringute kompetents. “Kui ühes tervisekeskuses saab patsient abi nii perearstilt kui ka vajadusel teostada nii MRT, mammograafia, röntgeni ja ultraheliuuringu ning konsulteerida ka kirurgi või eriarstiga, siis muutub raviteenus nii patsiendi kui ka arstide jaoks senisest efektiivsemaks ja mugavamaks,” rõhutas Raudsepp. Perearst Svea Rosenthal lisas, et tervisemaja suureks eeliseks on ka kliinikutevahelise oskusteabe kiirem vahetamine ning patsiendist lähtuv koostöö pere- ja eriarstide vahel.     

Plastikakirurgiakliiniku doktor Jüri Kullamaa näeb Kotka Tervisemajas olulist väärtust ka välispatsientidele, kes hindavad Eesti arstide kompetentsi ning peavad väga oluliseks kaasaegseid ravivõimalusi. “Uus ja tehniliselt kõrgetasemeline tervisekeskus on Eesti raviturismi arendamise seisukohalt väga oluline – usun, et Kotka Tervisemaja kui Baltikumi suurim erameditsiinikeskus tõstab Eesti meditsiini konkurentsivõimet, olles lähiaastatel juba oluline ravikeskus nii Balti- kui ka Skandinaaviamaades,” sõnas dr Kullamaa. 

Kotka Tervisemaja luuakse endise Tallinna Teeninduskooli Kotka tänaval asunud õppekompleksi asemele. Kaamos Ehituse tegevjuht Alo Nõmmik näeb suurepärast võimalust rajada pika ajalooga majja uus, kaasaegne ja kvaliteetne tervisemaja. „1970. aastal avati hoones tehnikakool nr.19, mis tegutses edukalt üle 30 aasta õppeasutusena ja andis erialase hariduse paljudele tunnustatud spetsialistidele. Meil on hea meel viia ellu tellija eesmärk ehk anda uus sisu tugeva ajalooga viimastel aastatel tühjalt seisnud hoonele. Kotka Tervisemaja usaldus ja meie ligi 10-aastane kogemus ning professionaalne lähenemine ehitusturul on vaid hea koostöö aluseks,“ sõnas Nõmmik. 

Kotka Tervisemaja arendamist finantseeritakse erakapitalist.

Kotka Tervisemaja asub Kristiine linnaosas Kotka tänaval. Asukoha valikul sai määravaks logistiliselt hea ligipääsetavus: tervisemajja saab tulla nii bussi, rongi kui ka autoga.

Kotka Tervisemaja arhitektid on Ra Luhse ja sisekujunduse on teinud Gruuv Arhitektid. Ehitajaks Kaamos Ehitus.

Kotka Tervisemaja prognoositud avamisaeg on 2017. aasta jaanuaris.  

 

Foto: Kersti Niglas
Baltikumi uusim erameditsiinikeskus ehitatakse Tallinnasse
Kuula artiklit

Baltikumi uusim erameditsiinikeskus ehitatakse Tallinnasse

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099