Kuula artiklit
5. aprill 2016
Kuula artiklit
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Talvik ja Lambot panevad uuele keskusele nurgakivi

Perearst Anneli Talvik
Foto: Andras Kralla
Teisipäeval, 5. aprillil saab nurgakivi Eestis ainulaadne ravi- ja heaolukeskus, kuhu koondub esmatasandi tervishoiuteenus, lai valik ambulatoorseid eriarstiabi teenuseid, tervise hoidmist toetavad teenused ning üks parema funktsionaalsusega meditsiinilaboreid Põhjamaades koos nüüdisaegse verevõtuvõimalusega.

Veerenni tänavasse rajatav täiesti uus ning enam kui 10 000 m2 paiknev, 2017. aasta alguses valmiv, kõigile tänapäeva nõuetele vastav ravi- ja heaolukeskus parandab märkimisväärselt arstiabi kättesaadavust, kvaliteeti ning teeb patsientide elu oluliselt mugavamaks. Tekkiv sünergia väljendub patsientide jaoks lihtsamas ja kiiremas terviseküsimuste lahendamises. 

Oluline osa uues keskuses saab olema lisaks klassikalisele arstiabile ennetusel ja tervise edendamisel, mille tarbeks luuakse majja eraldi heaolukeskus. Dr Anneli Talviku sõnul hakatakse pakkuma tervishoidu toetavaid uusi teenuseid, mis aitavad inimesel aktiivsemalt osa võtta oma tervise juhtimisest ja mõista oma rolli tervena elatud aastate lisamisel. 

Lisaks hakkab majas tegutsema lastele mõeldud tervisekeskus. 

„Eestis on terviseteenuste infrastruktuur muutumas ja seda õnneks paremuse suunas. Soovime uue keskusega anda oma panuse terviseteenuste ja arstiabi kättesaadavuse parandamiseks ning mul on hea meel, et oleme suutnud kaasata sellise ringi tugevaid partnereid,” ütles meditsiiniärimees ning visionäär, üks rajatava keskuse omanikest-investoritest Tarmo Laanetu. 

Uue keskuse üheks ankurrentnikuks on Eesti suurim meditsiinilabor Synlab Eesti OÜ. Synlabi Põhja-Euroopa regiooni tegevjuhi Rainar Aamisepa sõnul on ettevõtte põhitegevuseks laboriteenuse pakkumine perearstidele, ambulatoorse ja statsionaarse eriarstiabi osutajatele, töötervishoiu keskustele, erinevatele riiklikele institutsioonidele ja eraisikutele. „Uutes ruumides saame senisest veelgi enam arvestada klientide kasvavate ootustega, võtta kasutusele innovatiivseid lahendusi ja uusi tehnilisi platvorme. Seeläbi paraneb meie pakutavate teenuste valik ja kiirus, mis loodetavasti tagab klientide rahulolu kasvu,” sõnas Aamisepp. 

Aastas tehakse Synlab Eesti laborites üle 5 miljoni laborianalüüsi. Synlabi peamised teenuse tarbijad on seni olnud Eesti ja Soome pere- ning eriarstid. Viimasel aastal on tänu patsiendiportaalile minu.synlab.ee laboriteenust järjest enam hakanud kasutama hulk kõrgema terviseteadlikkusega kodanikke. Uude keskusesse on planeeritud lisaks nüüdisaegsele tipptehnoloogilisele laborile ka verevõtukabinetid ning laboriarsti konsultatsioonide ja HIV-i nõustamiste ruumid, mis parandavad veelgi laboriteenuse kättesaadavust ja muudavad vereandmise protsessi kiiremaks. 

Ravi- ja heaolukeskuse ühel korrusel – pindalaga 1400 m2 – hakkab paiknema modernne tervisekeskus, mis koondab enda alla laias valikus erinevaid esmatasandi terviseteenuseid. Seal hakkavad tööle nii ravikindlustuse poolt rahastatavad nimistutega perearstid, teiste hulgas dr Anneli Talviku juhitav Perearstikeskus Sinu Arst kui ka Confido Erameditsiinikeskus, kus tipparstid osutavad eriarstiabi ning kogenud spetsialistid ja terapeudid pakuvad tervise hoidmist toetavaid teenuseid tihedas koostöös arstidega. 

„74% Eesti perearstidest töötab üksinda, mis on täna suur probleem nii kvaliteedi kui ka jätkusuutlikkuse mõttes. Tahame arendada koostöömudeleid ja leida uusi arenguvõimalusi praksiste liitmisel. Uue loodava ennetus-, ravi- ja heaolukeskuse tänapäevane meeskonnatöö mudel võimaldab igaühel tegelda sellega, mida ta kõige paremini oskab. Saame keskenduda oma põhitööle ja tahame oluliselt parandada kvaliteetset suhtlust patsiendiga. Õed saavad rohkem võimalusi tegelda terve inimesega ning õpetada meie patsiente parimal nüüdisaegsel viisil. Organisatoorsed ja muud ettevõtlustegevused usaldame mittemeditsiinilistele taustajõududele. Need on peamised põhjused, miks otsustas Perearstikeskus Sinu Arst kolida uude rajatavasse keskusesse,” rääkis dr Anneli Talvik. 

Dr Talvik lisas, et hästi oluline saab uues keskuses olema ennetustöö: „Meil on selleks väljaõppinud inimesed, terviklik ja professionaalne teenus, mille sarnast täna Eestis veel ei ole – et inimesed saaksid elada tervet elu." 

Confido Erameditsiinikeskuse tegevjuhi Kadi Lamboti sõnul soovivad nad uues keskuses teha revolutsiooni tervishoiusektoris. „Aeg on viia esmatasandi arstiabi ja terviseteenused täiesti uuele tasemele. Inimesed ootavad tervisega seotud küsimustele terviklikku lähenemist, kus perearstid, eriarstid, labor ja erinevad spetsialistid teevad omavahel tihedat koostööd iga konkreetse inimese tervise nimel. Inimesele on oluline arsti juurde pääsemise kiirus. Aga ka see, et arstil oleks aega ja tahtmist tema probleemiga tegelda – Confido julgeb seda lubada. Lisaks on tähtis keskkond, kus inimesi vastu võetakse. Püüame seda teha hubases ja inimsõbralikus keskuses, kus pakutakse kõrge kvaliteediga terviseteenust,” sõnas Lambot. 

Tema kinnitusel tuleb loodavasse keskusesse ka spetsiaalselt lastele mõeldud tervisekeskus: „Oleme mõelnud sellele, et lapsed oma tervisekontrollides ei peaks perearsti juurde minnes kokku puutuma viirusinfektsioone põdevate inimestega. Sellest lähtuvalt on loodud ja kohandatud just laste jaoks sobilikud terviseteenused ja keskkond.” 

Ravi- ja heaolukeskusesse rajatakse ka täiesti uue kontseptsiooni ning nüüdisaegse valikuga Südameapteek. 

 

 

 

Talvik ja Lambot panevad uuele keskusele nurgakivi
Kuula artiklit

Talvik ja Lambot panevad uuele keskusele nurgakivi

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099