Naistearst Dmytro Kovalenko jääb terviseameti registrisse

Hiiumaalt lahkuv ukrainlasest naistearst Dmytro Kovalenko jääb jätkuvalt terviseameti meditsiinitöötajate registrisse ning omab Eesti arstikoodi.

„Tervishoiutöötajad registreeritakse Eestis nende kvalifikatsiooni alusel. Kovalenko registreerimine ei erinenud millegi poolest teistest registreerimistest,“ selgitas terviseameti avalike suhete juht Iiris Saluri. Tema sõnul oli Kovalenko registreerimise taotluse esitamise hetkeks läbinud tööpraktika sünnitusabi ja günekoloogia valdkonnas ühes Eesti keskhaiglas tunnustatud erialaasjatundja juhendamisel ning ta viibib Eestis tööandja kutsel.

Kovalenko tööpraktika hinnang oli positiivne ning registreering alaline. „Kõikide tervishoiutöötajate, sealhulgas ka Kovalenko registreering on alaline, registrist arvatakse välja ainult kohtuotsuse alusel,“ kinnitas Saluri.

Ukrainast pärit naistearst lahkub aprilli lõpus Hiiumaa haiglast, sest tema ei kohanenud hiidlastega ning hiidlased ei kohanenud temaga. Saarel elavaid naisi ravivad edasi Põhja-Eesti regionaalhaiglast ja Ida-Tallinna keskhaiglast saarel käivad arstid.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

RAKVERE HAIGLA AS otsib RAVIJUHTI

Rakvere Haigla AS

11. veebruar 2019

Meditsiini­uudised

15. jaanuar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.