Pereõed kogunevad täna konverentsile

Täna kogunevad pereõed üle Eesti Viru konverentsikeskusesse aastakonverentsile, kus kogutakse uusi teadmisi valdkondadest, millega kroonilise haigusega patsienti nõustavad pereõed igapäevaselt kokku puutuvad.

Pereõdede hinnangul võiks nende roll kasvada patsiendi suunamisel, tõendite väljastamisel ning laieneda võiks ka retseptiõigus. „Pereõenduses on pakiline probleem tasakaalu puudumine pereõele pandud kohustuste ja talle antud õiguste vahel: vastutusala laieneb hoogsalt, kuid õigusaktid ei ole siiani sellega kuigivõrd kaasa tulnud,“ leiab Eesti Pereõdede Ühingu juhatuse liige Lilli Gross.

Pereõe rolli kujunemisest rääkides leiab Eesti Pereõdede Ühingu aktiivgrupi liige Katrin Poom, et pereõed saaksid iseseisvatel vastuvõttudel pakkuda nõustamisteenust vastavalt oma kogemusele ja ettevalmistusele. Siin on kõrgema pädevusega õdedel võimalus oma potentsiaal täies mahus rakendada. Oluline suund võiks tema hinnangul olla ennetamine – et pikeneks tervelt elatud eluaastate arv ja väheneks enneaegsete surmade hulk haiguste tõttu.

Suurtes tervisekeskustes võiksid õed Poomi sõnul spetsialiseeruda. Nii on ka tänavune konverents jagatud kliiniliste teemade kaupa: konverentsi esimeses sessioonis keskendutakse diabeedi teemale, räägitakse II tüüpi diabeedi preventsioonivõimalustest, diabeedi diagnoosimisest ning süstimisõpetusest. Teine sessioon on pühendatud sisehaigustele ning kolmas on töötubade päralt.

Konverentsi kava on leitav siit.

 

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Kas senistel tegijatel peaks olema haigekassa lepingule eelisõigus?

 • Jah
  36% (16)
  36% (16)
 • Ei
  33% (15)
  33% (15)
 • Raviaha peaks liikuma patsiendiga kaasa
  31% (14)
  31% (14)

Vastanuid: 45

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

9. oktoober 2018

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

september 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

september 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.