Võõrarstide eelnõu on järjega valitsuskabinetis

Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv.

Sotsiaalministeerium on valmistanud ette seaduseelnõu, mis korrastab kolmandatest riikidest pärit arstide Eestis tööle asumise süsteemi, seal hulgas kvalifikatsiooni tunnustamist.

Sotsiaalministeeriumi tervisesüsteemi arendamise osakonna peaspetsialist Maarja Kerneri sõnul on eelnõu on esitatud valitsuskabineti nõupidamisele, peale mida läheb see eelnõude infosüsteemi ja saab avalikuks. Selle, millal eelnõu kabinetis arutlusele tuleb, otsustab peaminister.

"Muudatusega teeme kõikidele kolmandatest riikidest pärit tervishoiutöötajatele kohustuslikuks tööpraktika läbimise," selgitas peaspetsialist. "See tagab, et Eesti tööturule pääsevad vaid väga heal tasemel arstid," lisas ta.

"Kõige olulisemad on arsti erialased oskused ja seda kontrollitakse iga välismaa arsti puhul. Samuti on väga oluline eesti keele oskus, mistõttu on keeleõpe kohustuslik ja selles osalemist tuleb enne tööpraktikale asumist edaspidi terviseametile tõendada," sõnas Kerner. Ta lisas, et uus kord on senisest läbipaistvam, konkreetsem ja tõhustab järelevalvet.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

4. detsember 2018

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.