Ulla Preeden: Haridus on meie riigi arengu võti ja promootor

Ulla Preeden
Ulla Preeden, Tartu Tervishoiu Kõrgkooli rektor alates 1.juulist 2016

Tartu Tervishoiu Kõrgkool tähistab käesoleva aasta novembris oma 205. aastapäeva ja on kahtlemata üks väärikamaid rakenduskõrgkoole meie haridusmaastikul.

Mullu uuendatud arengukavas on sõnastatud kõrgkooli visioon - olla tunnustatud partner terviseteadliku ja õnneliku teadmusühiskonna arendamisel. Minu arvates on vastutus ühiskonna mõjudest ja mõjutamisest tervishoiu valdkonnas väga vastutustundlik eesmärk.

Mitte ükski Eesti kõrgkoolidest ei tohiks seada vähemat oma sihiks kui kogu ühiskonda ning kogukonda kaasav haridus. Seda nii õppemetoodika kaasaegses rakendamises, innovatsioonis, koostöös kui professionaalsuses. Haridus on meie riigi arengu võti ja promootor.

Tervisest hooliv, seda hoidev ja valdkonnast teadlik kodanik on toimiva ühiskonna olulisim lüli. Ennekõike igas eas õppijate ja ümberõppijate motivatsioon valida eriala, mis on neile südamalähedane. 

Hariduse kvaliteet ning tervishoiu valdkonna atraktiivsus nii noorte kui kogu elukestva õppe spektris on täna ja tulevikus kõrgkooli jätkusuutlikuse ning järjepidevuse võtmeküsimus. Siinkohal väärivad märkimist lähiaastateks seatud prioriteedid ja väljakutsed - kõrgkooli suurem rahvusvahelistumine sh välispartneritega tehtavate uurimistööde mahu suurendamine, õppejõudude ning üliõpilaste välisvahetused.

Rakenduskõrgkoolid on peamiselt küll orienteeritud nii riiklikele kui ka regionaalsetele tööturu vajadustele, kuid rahvusvahelistumise kasvav tähtsus on otseselt vastavuses globaliseeruva majanduse ootustega ja tööandjate sooviga võtta tööle rahvusvahelise kogemusega töötajaid. Niisamuti on koostöö lähiaastate võtmeküsimus ja seda mitte ainult rahvusvahelistumises, vaid oluline on ka õppekavades tegevuste integreerimine ning valdkondades, mida õpetatakse Eestis ainult Tartu Tervishoiu Kõrgkoolis magistriõppekava avamine.

Tartu Tervishoiu Kõrgkool on väärika ajaloo ja kaasaegse õpikeskkonnaga kõrgkool ning hetkel saab õppida seitsmel rakenduskõrghariduse ja kolmel kutseõppe erialal. Siin omandatud erialad on vajalikud nii inimestele kui ühiskonnale, mida kinnitab lõpetajate 95%line tööhõive.

Alates 1. juulist 2016 on minul võimalik asuda rektori kohale pika ajaloo, toredate traditsioonide ja selgete sihtidega kõrgkoolis.

Lisa kommentaar

  • Ulla Preeden
    Tartu Tervishoiu Kõrgkooli rektor alates 1.juulist 2016

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

RAKVERE HAIGLA AS otsib RAVIJUHTI

Rakvere Haigla AS

11. veebruar 2019

Meditsiini­uudised

15. jaanuar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.