synlab Eesti suurendas kasumit

synlab Eesti juht Rainar Aamisepp
synlab Eesti juht Rainar Aamisepp

Eesti suurim meditsiinidiagnostikafirma synlab Eesti OÜ kasvatas mullu kasumit ja ka käivet.

Ettevõtte käive oli mullu 13,3 mln eurot ja kasum 92 000 eurot. Aasta varem oli käive 11,8 mln ja kasum 28 000 eurot. Dividende pole makstud.

Majandusaruanne kirjutab, et 2015. aasta maikuus muutus ettevõtte nimi - endise Quattromed HTI Laborid OÜ asemel võeti kasutusele emaettevõtte poolt kasutatav kaubamärk ning ettevõtte nimeks sai synlab Eesti OÜ.  Tänu synlab gruppi kuulumisele on ettevõttel võimalik pakkuda oma klientidele laienenud valikut analüüsidest (ca 5000), mille tellimine on mugav ja kiire. Lisandväärtustena võib välja tuua veel pikaajalist kogemust meditsiinidiagnostika valdkonnas, tugevat teaduslikku ja konsultatiivset kompetentsi ning innovaatilisust – igal aastal töötatakse välja/võetakse kasutusele ligi 60 uut analüüsi.
 
synlab Eesti OÜ pakub teenust lisaks Eestile ka Soome, Leedu ja Norra turule.

Ettevõtte töötas arvestuslikult 152 inimest, kelle keskmine brutopalk oli ligi 1500 eurot. Juhatus oli kolmeliikmeline (kliiniline juht, finantsjuht ning juhatuse esimees). Tegev- ja kõrgemale juhtkonnale arvestatud tasud ja muud olulised soodustused olid mullu ca 300 000 eurot.

Aruandele on alla kirjutanud juhatuse liige finantsjuht Terje Saarepuu. Juhatuse esimees on aastast 2010 Rainar Aamisepp ja kolmas juhatuse liige ehk kliiniline juht  on Kaido Beljaev. Nõukogus on kolm välismaalast.

Ettevõttele kuulub ka OÜ Viljandi Tervisekeskus.

synlab Eesti emaettevõte on aga registreeritud Saksamaal. Eelmisel aastal sai SYNLAB Eesti OÜ emafirma SYNLAB Holding GmbH omanikuks üks Euroopa suurimaid riskikapitalifonde Cinven, mis omandas lühikese aja jooksul kahe Euroopa juhtiva laboriteenuse pakkuja Labco ja SYNLABi aktsiad.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

15. jaanuar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.