Gedeon Richter omandas Šveitsi biotehnoloogiafirma Finox Holding

Ravimifirma Gedeon Richter omandas 190 miljoni frangi eest Finox Holdingu, Šveitsis asuva biotehnoloogia ettevõtte, mis tegeleb innovatiivsete, naiste viljakust ravivate toodete arendamisega.

Tehing täiendab Richteri olemasolevat naiste tervishoiu portfelli ja tugevdab  Rictheri esindust peamistel Euroopa turgudel, samuti suurendab Richteri osakaalu bioloogiliselt sarnaste ravimite turgudel.

Finox Holdingu toode Bemfola on bioloogiliselt sarnane hormoonile r-hFSH, mis stimuleerib munasarju, et ravida viljatust. Richter omab rahvusvahelisi õigusi Bemfolale, mida on alates 2014. aastast müüdud rohkem kui 20 riigis.

Finoxi toode Bemfola on rekombinantne Follicle Stimulating Hormone (r-hFSH), mis arendati bioloogiliselt sarnaselt tootele Gonal-f. Bemfola oli esimene bioloogiliselt sarnane toode r-hFSH-ile, mis tuli Euroopas turule. See on hetkel saadaval Euroopa Liidus, Iisraelis, Lähis-Idas ja Austraalias ja on suutnud üle võtta märgatava turuosa alates 2014. aastast.

Richterile on Finoxi ostmine ainulaadne võimalus laiendada oma naiste tervishoiu osakaalu  ning pühenduda veelgi bioloogiliselt sarnaste toodete turule. Antud tehing annab Richterile võimaluse kehtestada oma koht naiste viljakuse ravi turul, mis on meeletu kiirusega kasvav turg.

Erik Bogsch, Gedeon Richteri tegevdirektor ütles kommentaariks, et Finox annab Richterile strateegilise võimaluse  nende peamises ravivaldkonnas ning  laiendab naiste tervishoiu portfelli. "

Ootan  koostööd Finoxi tiimiga, et viia nende edu Bemfolaga uuele tasemele, mis omakorda loodetavasti võimaldab tugevdada antud valdkonna äri meie peamistes piirkondades ja  laiendada meie geograafiat. Ma olen veendunud, et tehing Finoxi ja Bemfolaga toodab suuremat väärtust meie investoritele,“ ütles Bogsch.

Finox Holding asutaja, juhatuse esimees ja enamusosanik Willy Michel lisas, et Finox on Euroopas turu laienemise etapis ja kasvab kiiresti. "Bemfola turule jõudmine 20 riigis 12 kuu jooksul ja märkimisväärse turuosa omamine mitmes riigis on enneolematu saavutus ja ma olen teadlik selleks tehtud investeeringust. Me oleme väga  rahul, et Richter kui juhtiv naiste tervishoiu toodete arendaja omab ja esindab Bemfolat,” sõnas Michel.

Infot r-hFSH ja Bemfola kohta

Rahvusvaheline gonadotropiini turg on hetkel väärt rohkem kui kaks miljardit eurot ja kasvab umbes 4% aastas, sõltudes peamiselt suurenevast hulgast paaridest, kes hilinevad perekonna loomisega.

Tooted, mida kasutatakse folliikulite kasvu ergutamiseks, on väga keerulise ülesehitusega bioloogilised ained ning nende arendamine ja registreerimine on aega nõudev ja kallis. Selle tõttu on antud turul võrdlemisi vähe konkurente ning uustulnukaid.

Turg on enamasti koondunud üksikutesse emakasisese viljastamise keskustesse. See võimaldab firmal omada väikseid ning spetsialiseerinud müügitiime märkimisväärselt väikese kulubaasiga võrreldes teiste ravivaldkondadega.

Bemfola on toodetud kasutades rekombinantse DNA tehnoloogiat. Mõlemad, nii Bemfola kui ka esmaselt tunnustatud toode Gonal-f, on looduslikult eksisteerivate hormoonide FSH formulatsioonid, millel on põhiroll inimese paljunemises.

Bemfolale anti müügiluba Euroopa Liidus 2014. aasta mais ja see on hetkel müügil rohkem kui 20 riigis. Bemfola Euroopa müügiluba põhineb kolmanda faasi uuringute käigus kogutud andmetele, milles Bemfola ravi leiti olevat sarnane esmaselt tunnustatud tootele Gonal-f, toetudes FSH ravi käigus päästetud munarakkudele.

Antud kolmanda faasi uuringus jälgiti ja võrreldi kahe uuringurühma sarnaseid tõhusus- ja ohutusprofiile. Tulemusena märgati, et patsientidele, kes olid rasedaks jäänud pärast ravi läbimist, sündis sarnane kogus elus lapsi.

Bemfola on kättesaadav viies üheannuselises vormis doosidena: 75, 150, 225, 300 ja 450 rahvusvahelist ühikut. Bemfolat varustatakse eripärastes ühekordselt kasutatavates kaasaegsetes ühekordsetes seadeldistes, mis lubab patsiendil ise süsti tegemisega hakkama saada.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

15. jaanuar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.