Pressiteade

E-tervise ettevõte Dermtest pääses kiirendisse Saksamaal

Dermtest.ee avaleht.
Dermtest.ee avaleht.

Eesti e-tervise idufirma Dermtest võeti vastu Berliini mainekasse kiirendisse Startupbootcamp Digital Health.

Kokku kandideeris programmi 516 ettevõtet 60-st maailma riigist ning Eesti ettevõte pääses kümne parima hulka.

Dermtest võimaldab tarkvara abil inimestele kiiret sünnimärgi kontrolli. Dermatoloogi järjekorras ootamise asemel saab minna lähimasse Dermtesti partner-kliinikusse ning kasutada seal telemeditsiinilist sünnimärgi kontrollimise teenust.

“Kiirendiprogrammi intensiivne formaat tähendab meile järgmist käiku ettevõtte kasvatamisel ja uutele turgudele viimisel” märkis ettevõtte juht Priit Kruus. “Oleme Eestis katnud 10 maakonda ning suuremad linnad, samuti on Dermtest kasutusel Leedus ja järgmisena püüame kasvada Saksamaal” märkis Kruus.

Saksamaa tervishoius on sarnaselt Eestiga mitmeid murekohti. Järjekorrad eriarstidele on pikad ning süsteem kulukas. Aastas sureb melanoomi üle 3000 inimese. Seetõttu otsitakse lahendusi, mis olukorda parandaksid. Eesti e-tervis pakub seejuures sakslastele suurt huvi ja siinset tehnoloogiat ja start-up’e tuuakse eeskujuks.

Bootcampi koordinaator Juliane Zielonka ütles tunnustavalt, et igas korralikus Euroopa kiirendiprogrammis peaks olema vähemalt üks Eesti start-up. Nüüd ongi Dermtesti kord ning kolm kuud tehakse tööd Berliinis. Samas kohas on programmis varem osalenud ka Eesti idufirmad coModule ja INZMO.

Dermtesti teadusjuht Riina Hallik teeb Dermtestist järgmisel nädalal ettekande ka Maailma Teledermatoloogia kongressil Londonis. “Dermtest on näide, kuidas e-tervis aitab parandada kättesaadavust ja ravitulemusi”, selgitas Hallik, lisades, et huvi lahenduse vastu tuntakse paljudes riikides. “Dermtest on ennast siin regioonis tõestanud, avastatud on 60 varase faasi nahavähki ning kokku on kontrollitud ligi 4000 sünnimärki, nüüd püüame saavutada sama Saksamaal aga kaheksakümmend korda suuremas mahus” ütles Hallik.

Dermtest kasvas välja Dr Niine Nahakliinikust 2013. aastal. Nüüd on tegemist eraldiseisva ettevõttega, mis nahavähi ennetuse ja varase avastamise tehnoloogiat arendab. Dermtest on ka Connected Health Klastri liige, mis aitab siinseid e-tervise ettevõtteid välisturgudele, kus otsitakse ennetust parandavaid lahendusi.

“Usume, et ennetava tervishoiu üks alustala on perearstisüsteem ning sellepärast oleme suunanud lahenduse just esmatasandi arstidele, kes oma patsiente nüüd kiiremini aidata saavad” selgitas Kruus ettevõtte filosoofiat.

Lisa kommentaar

  • Priit Kruus
    Dermtest OÜ tegevjuht

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

PÕHJA-EESTI REGIONAALHAIGLA otsib DIAGNOSTIKAKLIINIKU JUHATAJAT

Põhja-Eesti Regionaalhaigla SA

03. detsember 2018

PÕHJA-EESTI REGIONAALHAIGLA otsib JÄRELRAVI KLIINIKU JUHATAJAT

Põhja-Eesti Regionaalhaigla SA

10. detsember 2018

Meditsiini­uudised

20. november 2018

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.