Uuring: une pikkus võib mõjutada meeste viljakust

Värske uuringu järgi võib väheneda mehe viljakus, kui ta magab liiga palju või vähe.

Uuringus jälgitud 790 paari põhjal tõid teadlased välja, et kui mees magab alla 6 tunni või enam kui 9 tundi, väheneb võimalus viljastumiseks. Kuu lõikes oli see tõenäosus 42 protsenti väiksem, kajastab  News Maxis avaldatud uurimust Postimees.

Teadustöö autor Lauren Wise Bostoni ülikoolist rääkis, et see tuleb tõenäoliselt hormoonidest. Wise selgitas, et testosteroon on viljastumise puhul väga oluline meeshormoon ning ka varasemates uurimustes on seostatud piisavat uneaega  testosterooni tasemega.

Kõik uuringus osalenud paarid üritasid last saada ning olid proovinud seda vähemalt pool aastat. Osalejad vastasid küsimustele unerütmi ja unehäirete kohta. Neil meestle, kel oli enam, kui pooltel kordadel unega probleeme, oli väiksem tõenäosus oma partneri viljastamiseks, kui neil, kel polnud unega probleeme.

Loe rohkem siit.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

RAKVERE HAIGLA AS otsib RAVIJUHTI

Rakvere Haigla AS

11. veebruar 2019

Meditsiini­uudised

15. jaanuar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.