ERROR: Macro header/KissMetricsTracker is missing! ERROR: Macro header/FacebookPixel is missing! ERROR: Macro content/BannerSlave is missing! ERROR: Macro content/BannerSlave is missing!
ERROR: Macro content/BannerSlave is missing!
ERROR: Macro content/BannerSlave is missing! ERROR: Macro content/BannerSlave is missing!

Hoolduskoormus saab leevendust

Ketri Kupper. sotsiaalministeeriumi hoolekande osakonna peaspetsialist.
Ketri Kupper. sotsiaalministeeriumi hoolekande osakonna peaspetsialist.

Aprillikuu seisuga tegutses Eestis 155 üldhooldusteenust pakkuvat hooldekodu, millest 128 osutasid teenust dementsusega klientidele. Seega enamik hooldekodusid on valmis dementsusega inimestele hooldusteenust pakkuma.

Hooldekodudes sõltub teenuse hind üldjuhul sellest, kas tegemist on täielikult lamava hooldatavaga või vähem kõrvalabi vajava hooldatavaga.

Tõsi, raskete käitumishäiretega või agressiivsete dementsusega inimeste puhul võib hooldekodu leidmine olla raskendatud, sest hoone füüsiline keskkond ja personali kvalifikatsioon ei soosi keerulise kliendi hooldust.

Riik on teadvustanud hoolduskoormusega inimeste murekohti - loodud on hoolduskoormuse vähendamise rakkerühm, mis töötab 2017. aasta lõpuks välja ettepanekud hoolduskoormuse leevendamiseks.

Lisaks toetatakse omavalitsusi Euroopa Sotsiaalfondi avatud taotlusvooru kaudu, kus omavalitsustel on võimalik taotleda rahastust hoolduskoormusega inimeste ja nende lähedastele osutatavate hoolekandeteenuste, mh päevahoiuteenuse, intervallhooldusteenuse, koduteenuse jt arendamiseks.

Kuivõrd eakate hoolekanne on kohaliku omavalitsuse ülesanne, mängib suurt rolli teenuste arengus nende initsiatiiv ja koostöötahe. Samuti tuleb tegeleda sotsiaalteenuste kvaliteedi ja kättesaadavuse küsimustega laiemalt.

Sellega seonduvalt näeme heaolu arengkavas konkreetsete tegevustena üldhooldusteenuse nõuete täpsustamist ning toimiva hooldusteenuse järelevalvesüsteemi, mis toetaks teenuse kvaliteedi tõusu, tagamist. Samuti vaadatakse üle inimese abivajaduse hindamise korraldus ning sotsiaal-, töö- ja tervishoiuteenuste ning sotsiaalteenuste ja -toetuste omavahelise parema koostoime saavutamine.

Samal teemal 8.11. Meditsiiniuudiste paberlehe rubriigis "Üks küsimus".

Lisa kommentaar

  • Ketri Kupper
    sotsiaalministeeriumi hoolekande osakonna peaspetsialist

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS
ERROR: Macro content/article/ArticleSubscribeNewsletter is missing!

Seotud lood

ERROR: Macro content/BannerSlave is missing! ERROR: Macro content/BannerSlave is missing!
ERROR: Macro content/BannerSlave is missing! ERROR: Macro content/BannerSlave is missing! ERROR: Macro content/BannerSlave is missing! ERROR: Macro content/BannerSlave is missing! ERROR: Macro content/BannerSlave is missing! ERROR: Macro content/BannerSlave is missing! ERROR: Macro content/BannerSlave is missing!

Valdkonna tööpakkumised

OLYMPUS otsib MEDITSIINITEHNIKA REMONDITEHNIKUT

M-Partner HR OÜ

10. mai 2017

ERROR: Macro content/RelocatableTarget is missing!
ERROR: Macro content/BannerSlave is missing! ERROR: Macro content/BannerSlave is missing! ERROR: Macro content/BannerSlave is missing! ERROR: Macro content/RelocatableTarget is missing! ERROR: Macro content/BannerSlave is missing! ERROR: Macro content/BannerSlave is missing! ERROR: Macro content/BannerSlave is missing! ERROR: Macro content/RelocatableTarget is missing! ERROR: Macro content/BannerSlave is missing! ERROR: Macro content/BannerSlave is missing! ERROR: Macro content/BannerSlave is missing! ERROR: Macro content/RelocatableTarget is missing! ERROR: Macro content/BannerSlave is missing! ERROR: Macro content/BannerSlave is missing! ERROR: Macro content/BannerSlave is missing! ERROR: Macro content/RelocatableTarget is missing! ERROR: Macro content/BannerSlave is missing! ERROR: Macro content/BannerSlave is missing! ERROR: Macro content/BannerSlave is missing!

Meditsiini­uudised

2. mai 2017

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2017

Laadi PDF

Tervise­uudised

aprill 2017

Laadi PDF
ERROR: Macro content/BannerSlave is missing! ERROR: Macro content/BannerSlave is missing! ERROR: Macro content/BannerSlave is missing! ERROR: Macro content/RelocatableTarget is missing! ERROR: Macro content/RelocatableTarget is missing!

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.

ERROR: Macro content/BannerSlave is missing! ERROR: Macro footer/ReportInappropriateComment is missing!