Omanikutulu kõrval ka korralik palk töötajatele

TAI andmetel oli perearstide keskmine kuu põhipalk 2016. märtsi seisuga 1 828 eurot brutos. Päris paljud dividende võtnud perearstikeskused saavad lubada oma töötajatele sellest suuremat kuupalka.

Kõige suuremat keskmist kuupalka maksis dividendivõtjatest mullu oma viiele töötajale Tartus tegutsev Ülikooli Perearstikeskus OÜ. Selle omanikud olid Anneli Rätsep, Ruth Kalda, Marje Oona ja Heli Tähepõld. Rätsepale kuulub ettevõtte enamusosalus. Keskuse keskmine kuupalk oli 2284 eurot.

Osaühingu käive oli 291 653 eurot, aasta lõppes küll 644eurose kahjumiga, aga aasta varem oli 38 0oo eurot kasumit. Dividendide edetabelisse firma ei pääsenud, aga dividende maksti omanikele vastavalt 7611 eurot Rätsepale ja 7596 eurot ülejäänud osanikele, keda 2014. aastal oli kokku viis. Lisaks eelmainitutele ka TÜ meditsiiniteaduste valdkonna dekaan Margus Lember.

Väärtustavad oma töötajaid

Anneli Rätsep kinnitab, et neil on kaks nimistut, töötab viis arsti ja neli õde, lisaks õppivad residendid. Rätsep ütleb, et ta ei ole ühest vastust küsimusele, mida nad eduka palgamaksjana teisiti teevad kui mõni muu perearstikeskus. “Püüame väärtustada oma õdesid ja arste,” lisab ta. “Paaril aastal oleme ka miinusega lõpetanud, kuid mõningate varasemate tagavaradega oleme hakkama saanud,” ütleb ta.

Teisel kohal on palgamaksjana varsti 18 aastat Tõrvas tegutsev Riolani OÜ, mille perearstikeskuses on keskmine brutopalk kuus 2236 eurot. Iga teine euro selles firmas makstaksegi tööjõukuludeks. Firma käive oli 155 800 eurot, kasum ligi 28 000 eurot. Dividende maksti OÜ ainuomanikule Merike Ausmehele 16 000 eurot.

Keila Perearstikeskuse OÜ maksis 12 töötajale keskmiselt 2064 eurot kuus. Ligikaudu 20 aastat tegutsenud osaühingu töötajad läbisid mullu 20 täiendkoolitust Osaühingu müügitulu oli ligi 560 000 eurot, puhaskasumiks kujunes 23 300 eurot. Dividende maksis OÜ omanikele kokku 17 000 eurot: Aasa Ploovitsale 5561 eurot, Ene Otsale 4962 eurot ja Alar Kukele 4775 eurot.

TOPi võitjal üliväike palk

Palgamaksjate viimasel 104. kohal on dividendide poolest esikohal olev European Service Jobs And Appliances (vt pealugu). Keskmine palk firma ainsale töötajale ja omanikule Sigurdur Gunnarssonile oli 450 eurot kuus. 

Seega on meie dividendiloo kangelane omal moel kahe TOPi võtja, kuna esikoha sai ta ka kõige väiksemat kuupalka maksava perearstina.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

RAKVERE HAIGLA AS otsib RAVIJUHTI

Rakvere Haigla AS

11. veebruar 2019

Meditsiini­uudised

15. jaanuar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.