Vink: hüvitis hambaravi kättesaadavust ei paranda

Hambaarsti juures.
Hambaarsti juures.

Eesti Hambaarstide Liidu president Marek Vink leiab, et ehkki liit küll toetab täiskasvanute hambaravihüvitise taastamist, siis selle kehtestamise plaanitav viis ei muuda hambaraviteenust kättesaadavamaks.

"Probleem on selles, et mitterahalist hambaravihüvitist saaks patsient ainult hambaarsti juures, kes on selleks haigekassaga sõlminud teenuse osutamise lepingu reaalsetele kuludele mittevastavate piirhindadega," jätkas Marek Vink.

Liit prognoosib juhi sõnul, et sellise lepingu soovijaid on nii vähe, et hüvitist soovivatele täiskasvanutele pole teenus tänapäevasesse tehnoloogiasse investeerinud kvaliteetset ravi osutava hambaarsti juures kättesaadav.

Eesti Patsientide Liidu tegevjuht Kadri Tammepuu ütles kommentaariks, et hambaravihüvitiste puhul teeb head meelt, et rasedad ja imikute emad hakkavad saama suuremat toetust, mis kahe aasta jooksul kokku võimaldab hüvitise abil hambaid parandada 170 euro eest. Ka pensionäride ja puuetega inimeste hüvitis kerkib 85 euroni aastas.

"Selle summaga saab juba midagi ette võtta," sõnas Tammepuu. "Mis puudutab täiskasvanute hüvitise määra, siis seda tajuvad reaalse abina eelkõige need, kel iga euro arvel, olgu siis tudengid või madala sissetulekuga inimesed," lisas patsientide esindaja.

Kommentaarid pärinevad 22.11. Meditsiiniuudiste paberlehest.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

RAKVERE HAIGLA AS otsib RAVIJUHTI

Rakvere Haigla AS

11. veebruar 2019

Meditsiini­uudised

15. jaanuar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.