Eesti arstid saabuvad Keenia missioonilt

Doktor Jüri Teras.
Doktor Jüri Teras.

Regionaalhaigla arstid ning nende kolleegid Tartu ülikoolist ning Tartu kiirabist osalesid kahenädalasel humanitaarmissioonil Keenias. Täna kell 12.15 saabuvad tohtrid Tallinna Lennujaama.

Eesti meeskonna juhi doktor Jüri Terase sõnul opereeriti Keenias, Meru provintsi pealinna Level 5 haiglas viibitud 2 nädala jooksul ligi 50 erineva haigusseisundiga patsienti eri vanusegruppides - väikelastest kuni vanuriteni. „Lisaks tööle operatsioonitoas võtsime aktiivselt osa kohalike kirurgide, õdede ja meditsiinitudengite koolitusest, esinesime loengutega ning korraldasime töötubasid. Püüdsime kohalikku meditsiinipersonali igati julgustada ja toetada,“ ütles Teras.

Terase sõnul üllatas Keenia oma positiivse suhtumise ja hoolimisega inimesest. „Kui eelnevatel missioonidel Aafrikasse oleme kohati kogenud ka pahatahtlikku hoolimatust, siis Meru haiglas pöörati rõhku meie jaoks elementaarsete tingimuste täitmisele. Loomulikult on ka siin veel palju arenguruumi, kuid esimesed sammud on astutud,“ lisas dr Teras.

Kohtumisel Meru provintsi tervishoiuministriga rõhutati Eesti igakülgset abi Meru ja üldisemalt Keenia meditsiinisüsteemi korrastamisele ning planeeriti järgnevaid ühisprojekte. Terase sõnul on Eesti meditsiini tase väga kõrge ja oma kogemusi ning oskusi tuleb teistega jagada. Tohtrid on sama programmi raames käinud varasematel aastatel Ghanas, Gambias, Mongoolias, Indias ja Etioopias.

Regionaalhaigla missioonil Keeniasse osalesid dr Jüri Teras, dr Kristjan Kalling, dr Jaan Tepp, dr Liisa Vipp ja abiarst Roland Martin Teras.

Missioonil osalesid ka kolleegid Tartu Ülikoolist ja Tartu Kiirabist.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

RAKVERE HAIGLA AS otsib RAVIJUHTI

Rakvere Haigla AS

11. veebruar 2019

Meditsiini­uudised

15. jaanuar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.