19. detsember 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sule: Edukas koostöö eeldab ühiseid eesmärke, jagatud väärtusi ja panustamist

Foto: ÄP fototoimetus
Peatselt möödanikuks saav 2016. aasta on olnud kogu maailmas rahutu ja äärmiselt heitlik. Probleem ajab probleemi taga ning soov neist kiiresti vabaneda on igati inimlik. Tundub, et Aleksander Suure järgijaid, kes püüavad mõõga abil Gordioni sõlmest võitu saada, sibab ringi igal pool ja üha kasvavas hulgas. Elu on aga palju keerukamaks muutunud, kahjuks.

Olukord meie tervishoiusektoris tundub mõneti sarnane. Inimkesksest tervishoiusüsteemist rääkides kipub aeg-ajalt ununema, et see peab looma lahendused paljudele inimestele väga erinevate ja komplekssete probleemide puhul. Siin ei ole midagi universaalset, mis sobiks kõigile ja tagaks olematute ressurssidega fantastilised tulemused pikkadeks aastateks. Vastupidi - proovikive tuleb aina juurde, ikka uusi ja üha keerukamaid. Tõeline väljakutse seisneb selles, et hakkama saamiseks on vaja lihvitud koostööd erinevate tervishoiuasutuste ja väga paljude inimeste vahel. Kolleegide vahelise “võimude lahususe tunde” tekitamine pere- ja eriarstide osas, millest aasta alguses räägiti, ei ole kohe kindlasti õige suund. Valmisolek ja võimekus sarnaselt tegutseda on nagu inimsuhe, mis eeldab kõigi osapoolte panust ja sünnib samm-sammult, aastatega. Tähelepanu puudumisel rikneb aga päevadega ja sageli lõplikult. 

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099