Talving: See on noorim ellujääja

Kriitilise hetkel oli operatsiooni ajal lubatud rääkida ainult kolmel arstil.
Kriitilise hetkel oli operatsiooni ajal lubatud rääkida ainult kolmel arstil.

Põhja-Eesti Regionaalhaiglasse jõudis möödunud aasta jõulude ajal koomaseisundis 16kuune poiss, kellel polnud ühtegi nähtavat vigastust. Poiss on teadaolevalt kõige noorem tömbi südamevigastusega patsient maailmas.

23. detsembri hommikul olid kaksikud oma Maardu kodus varakult ärkvel. Kell seitse patseerisid jõnglased mööda tuba. Timurile jäi silma klaasplaadiga laud toas. Poiss upitas end lauale. Klaasplaat nihkus ja kukkus lapsele peale. Poiss jäi teadvusetult põrandale lebama.

„Klaas kukkus lapse kõrile,“ sai häirekeskuse dispetšer kell 7.11 Timuri isalt kõne. „Hingab, aga on teadvusetu,“ lisas isa ning dispetšer andis juhtumile prioriteedi D, mis tähendab kõige kiiremat reageerimist. Juba kõne ajal, minut hiljem sõitis kiirabi Viimsist välja. Isa selgitas, et klaaslaud ei purunenud, kilde ega verd ei ole. Isa jäi häirekeskuse meedikuga ühendusse. Arst pidi isalt saadud info alusel otsustama, millal peaks ta alustama poja elustamisega. Selleks pidi arstil olema pidev ülevaade lapse seisundist.

Edasi loe Eesti Ekspressist.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

15. jaanuar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.