Autor: Triin Tabur • 6. jaanuar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saare uroloog leevendab pikka järjekorda tasuliste vastuvõttudega

Foto: Sander Ilvest/Saarte Hääl
Kuressaare haigla pakub tulevast nädalast alates uroloogi vastuvõtte patsientidele, kes peavad ootejärjekorda liiga pikaks või kel pole ravikindlustust.

"Inimesed kurdavad kogu aeg, et järjekorrad on pikad, haigekassa lepingu maht läheb aga iga poole aastaga lõhki," ütles uroloog-üldkirurg Andres Sarjas Saarte Häälele.Tohter tõdes, et kui patsient soovib pääseda konkreetselt tema vastuvõtule, tuleb tal üldjärjekorras oodata kaks kuud. "Mingisuguse võimaluse kiiremini arsti juurde pääsemiseks peab ju inimestele andma, olgu siis tasuliste vastuvõttude näol," leidis Sarjas.Esialgu teeb Sarjas kolm vastuvõttu nädalas, igal esmaspäeval. "Kui näeme, et nõudlust on, saame vastuvõttude arvu suurendada – ehk isegi nii, et organiseerime vastuvõtuks mõne laupäeva," rääkis Sarjas.Kuressaare haiglas uroloogi spetsiaalselt ette nähtud ei ole. "Mina olen ainuke, kes on selles valdkonnas tegutsenud, kel on vastav kvalifikatsioon,” tõdes uroloog-üldkirurg Sarjas. Ka meeste tervisemured on tema pärusmaa.Sarjas möönis, et tasuliste vastuvõttude alustamisega tuleb tal milleski muus järele anda. "Kuna vanus tiksub peale, otsustasin valvekoormust vähendada," lausus ta. "Tasulise vastuvõtu koormust valvetöö koormusega võrrelda muidugi ei anna."Uroloogi ambulatoorne vastuvõtt läheb patsiendile maksma 30 eurot. Eile pärastlõuna seisuga olid kõik kolm tasulist vastuvõtuaega veel vabad.Kuressaare haigla juhatuse liikme Märt Kõlli sõnul pakub haigla tasulisi teenuseid, kuna haigekassa rahastatavate eriarstiabi ravijuhtude arv on piiratud ja üldjärjekorras tuleb seetõttu mõnel erialal oodata lausa kuid. 

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099