Parkla ajas PERHi ehitajaga tülli

Haigla parkla ehits pole siiamaani lõppenud.
Haigla parkla ehits pole siiamaani lõppenud.

Äripäev kirjutab, et PERHi parkla ehitus on jäänud toppama, sest hanke võitnud Riito Ehitus ei suutnud projekti lõpetada.

Riito saneerimiskavast selgus, et PERHi parkla projekt tegi ettevõttele suurimat rahalist kahju. Kahetasandilise parkla ehitamise käigus lisas haigla väidetavalt nõudeid ja tingimusi, mille täitmine oli kogenud ehitusjuhtide kasutamisest hoolimata kulukas ja aeganõudev. Selle tulemusena ei saanud Riito väidetavalt valminud ja kvaliteetselt teostatud töid üle anda ning tasu saada. Möödunud aasta maikuus hankeleping lõpetati.


PERHi tehnikadirektor Ivo Milli (kes hetkel on korruptsioonikahtluses vahistatud, toim) ütles siis Äripäevale, et haigla nõudis selgesõnaliselt sätestatud tingimuste täitmist kohe ja kõrvale kaldumata. “Regionaalhaigla ei lisanud ehitustööde teostamise käigus riigihanke tingimustes sätestatutele mitte ainsatki lisanõuet,” kommenteeris Milli ehitusfirma esitatud väiteid. Tema kinnitusel juhtis haigla mitu korda ehitusfirma tähelepanu asjaoludele, mille täitmine sõltus otseselt Riitost ja mille täitmist ettevõte järjekindlalt ignoreeris.
Milli ütles, et haigla ei olnud varem Riitoga kokku puutunud. Nad olid küll kursis meediakajastustega, kuid eelnevatel hangetel, kus firma osales ja oli hinna poolest sobilik, võttis ta enne hangete lõppu pakkumuse tagasi.
“Meil on piinlik meie patsientide ees,” tõdes Milli, kuna juurdepääs haiglale on ebamugav. Ehitustöid jätkas järgmise riigihanke tulemusel parima pakkumuse teinud AS REMET.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

15. jaanuar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.