Einberg: keerulisemaid haigusjuhte me varsti enam ei ravi

Lastearstide seltsi president dr Ülle Einberg.
Lastearstide seltsi president dr Ülle Einberg.

Lastearstide seltsi juht Ülle Einberg on veendunud, et pediaatria voodipäev tuleb ennistada ja pediaatria voodihinda on vaja tõsta.

Einberg räägib, et koostöös laste ja noorte diabeediühinguga viidi sisse muutusena glükoosisensorite hüvitamine 5–19aastastele diabeediga lastele ja noortele. Samuti hakati sellest aastast kompenseerima glükoosi püsimonitooringuks vajalikku saatjakomplekti 50% soodusmääraga.

"Kuid see on väike piisk meres, mis puudutab lapsi ja lastele antavat arstiabi," jätkab arst.

"Me ei saa aru, kuidas ja miks muudeti pediaatria voodipäev odavamaks ning muudeti lapsevanema või hooldaja hoolduspäev majutusteenuse voodipäevaga. Kui me räägime hinna kaasajastamisest, siis see on naeruväärne jutt," ütleb Einberg.

Ta rõhutab, et lastele antav arstiabi peab saama prioriteediks Eesti riigis. "Me oleme varsti olukorras, kus keerulisemaid haigusjuhte ei saa ravida, kuna voodipäeva hind ei kata ära lapse ravi ja hooldust," lisab ta.

Einberg jätkab, et sel aastal tuleb läbi viia muutused ja hinnaparandused nii, et iga laps saaks kvaliteetset arstiabi ja jälgimist nii haiglas kui haiglaväliselt. "Ma olen sügavalt veendunud, et pediaatria voodipäev tuleb ennistada, kuna me ei ravi lapsi n-ö sisevoodis ja pediaatria voodihinda on vaja tõsta," ütleb seltsi juht.

Loe samal teemal pikemalt 7. veebruari Meditsiiniuudiste paberlehest.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

15. jaanuar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.