Peedu: oleme selle aasta lepinguga pigem rahul

Agris Peedu
Agris Peedu

Põhja-Eestir Regionaalhaigla juht Agris Peedu ütles, et arvestades haigekassa eelarvelisi võimalusi sel aastal, on nad lepinguga pigem rahul.

"Loomulikult esitasime pärast lepingu esmase versiooni saamist Haigekassale omapoolsed täiendavad soovid, mis lähtuvad meie võimekusest ja meie seisukohalt patsientide vajadustest, kuid neid ei pidanud haigekassa võimalikuks sel aastal rahuldada," ütles Peedu. Ta lisas, et nad on omapoolsed vajadused kaardistanud ja loodavad, et valitsuse lähiajal tehtavad otsused võimaldavad regionaalhaiglal oma võimekust efektiivsemalt rakendada tervishoiuteenuse osutamisel.

Peedu on rahul, et haigekassa võttis lepingupakkumuse läbirääkimistel siiski arvesse osasid haigla muudatusettepanekuid – näiteks arvestati igati haigla sooviga poolaastate proportsioonide osas.

Lepingu järgselt rahastab Haigekassa regionaalhaiglas ravijuhtusid ambulatoorses ravis 318 312, maksumusega 46,5 mln eurot; statsionaarses ravis 33 485, maksumusega 91,4 mln eurot ja päevaravis 8 277, maksumusega 6,8 mln eurot.

Haigekassaga sõlmitud 2017. aasta raviteenuste osutamise lepingu maht on võrreldes 2016. aasta lõpliku lepinguga kasvanud 6585 ravijuhu võrra ehk 1,9% ja rahalises mahus suurenenud 4,8 mln euro võrra ehk 3,5%. Eriarstiabile lisandub GKS (geograafilise kättesaadavuse ravijuhud), valmisolekutasud, ennetus, hooldus ning ka Põhja-Eesti Taastusravikeskuse leping.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

15. jaanuar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.