Sule jätkab Pärnu haigla juhina

Urmas Sule
Urmas Sule

Sihtasutuse Pärnu Haigla seitsmeliikmeline nõukogu arutas täna Pärnu raviasutuse juhtkonna kohta meedias esitatud süüdistusi kontrollinud töörühma raportit.

Pärnu Haigla nõukogu väljendas tänasel koosolekul juhatusele ootust senisest tõhusamale riskijuhtimisele, sealhulgas andis ülesande koostada IT-riskianalüüs ja riskide maandamise kava.  Nõukogu rakendab senisest enam kontrolli Pärnu Haigla erinevate juhtimistegevuste ja otsuste üle ning ootab juhatuselt  koostöö ja infovahetuse parandamist nõukoguga.

„Arutasime nõukogu koosolekul läbi meile esitatud töörühma aruande. Töörühm asetas nõukogu ette 17 teemat, mille osas osaliselt tehti ettepanekuid ja osaliselt anti soovitusi koos lahendusvariantide väljapakkumisega. Kõik olulised teemad said aruandes käsitletud ning Pärnu Haigla nõukogu andis juhatusele terve rea ülesanded. Nõukogu korraldab oma töö edaspidi osaliselt ringi, suurendades nii kontrolli kui ka juhatuse nõustamise funktsiooni,“ ütles Pärnu Haigla nõukogu esimees Enn Raadik.

Nõukogu kaalub siseauditi funktsiooni rakendamist sihtasutuses ja täiendab auditikomitee koosseisu. Auditikomitee sai ülesande korraldada koostöös audiitoriga täiendav kontroll hangete ja lepingute osas. Nõukogu pidas täna vajalikuks korrata, et haigla ressursside kasutamine peab toimuma ainult ja üksnes haigla huvides.

Nõukogu rõhutas, et ohu korral haigla varale tuleb pöörduda õiguskaitseorganite poole, kui haigla ei suuda iseseisvalt asjaolusid välja selgitada või ohtu ennetada. Nõukogu otsustas kehtestada haiglale sõidukite soetamise kriteeriumid ja selguse huvides määrata  juhatuse liikmete sõidukite soetamisele rahaline ülempiir. Muu hulgas otsustas nõukogu vaadata koostöös asutajaga üle ja ajakohastada SA Pärnu Haigla põhikirja.

„Nõukogu möönab, et Pärnu Haigla on saanud olulist mainekahju. Samas on nii juhatus kui ka nõukogu võtnud ette asjakohaseid meetmeid, et kriitika all olevates valdkondades selgust suurendada ning vähendada võimalusi eksimuste mittemärkamiseks,“ ütles Pärnu Haigla nõukogu esimees Enn Raadik.

„Nõukogu pidas pika ja sisutiheda arutelu Pärnu Haigla juhtimisest ning asus seisukohale, et kuigi juhtkonna liikmete tegevuses on olnud eksimusi, saab nõukogu juhatust usaldada oma suuniste elluviimisel ja Pärnu Haigla kui organisatsiooni tugevdamisel. Nõukogul on Pärnu Haigla juhatuse suhtes täna usaldust märgatavalt rohkem kui kahtlusi. Juhatus saab kohustused ning võimaluse jätkamiseks,“ ütles Pärnu Haigla nõukogu esimees Enn Raadik.

Nõukogu hinnangul on Pärnu Haigla ennast igati õigustanud regiooni juhtiva tervishoiuasutusena ning saavutanud kogukonnas suure usalduse ja omaksvõtu. Pärnu Haiglas on kõrge töörahulolu ning kollektiivi liikmete saavutusi on tunnustatud järjest Pärnu linna ja maakonna vapimärkide ja teenetemärkidega. Pärnu Haigla on Eestis ainus tervishoiuasutus, kus on teostunud projekt „Kool haiglas“, mille läbi õed saavad omandada erialast kõrgharidust. Koostöös PERHiga viib Pärnu Haigla läbi vähiravi Pärnu- ja Läänemaa inimeste jaoks kodule palju lähemal ning raske haiguse põdejatele märksa mugavamal ja patsiendikesksemal moel.

 

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

15. jaanuar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.