ERROR: Macro header/KissMetricsTracker is missing! ERROR: Macro header/FacebookPixel is missing! ERROR: Macro content/BannerSlave is missing! ERROR: Macro content/BannerSlave is missing!
ERROR: Macro content/BannerSlave is missing!
ERROR: Macro cce/jobs/cce_jobs_offers_header is missing!
ERROR: Macro content/BannerSlave is missing! ERROR: Macro content/BannerSlave is missing!

Arvi Vask: põhiprobleem on rahapuudus

Lõuna-Eesti haigla juht Arvi Vask.
Lõuna-Eesti haigla juht Arvi Vask.

Põhipõhjus, miks rahulolu arstiabi kättesaadavuse ja kvaliteediga on vähenenud ons ee, et patsientide ootused on suuremad kui süsteemi poolt pakutavad võimalused, leiab Lõuna-Eesti haigla juht Arvi Vask.

"Kui vaadata, millega siis rahul ei olda, on esikohal ikka eriarstiabi kättesaadavus ja selle põhipõhjus on haigekassa rahade (lepingumaht) vähesus ja teisena tuleb tööjõupuudus," loetles Lõuna-Eesti haigla juht Arvi Vask.

"Seega rahapuudus on probleem number 1. Töökultuuri viib alla ka seesama rahapuudus, sest kui arst pannakse olukorda, kus ta sõna otseses mõttes peab "patsiente tõrjuma" (EMO, stats. osakonna kohtade/raha puudus jne.), siis on selge, et see olukord patsientide nn. klienditeeninduse kvaliteeti ei tõsta, pigem ikka vastupidi," selgitas Vask.

Nädala teema

Sellel nädalal küsime meedikute-haiglajuhtide arvamusi selle kohta, miks on uuringute tulemuste alusel vähenenud rahulolu arstiabi kättesaadavuse ja kvaliteediga. Selleks palume järjestada ja kommenteerida kolme faktorit.

- Rahapuudus meditsiinis

- Tööjõupuudus

- Töökultuur ei ole tasemel

 

 

ERROR: Macro content/article/ArticleFollowSocialMedia is missing! ERROR: Macro content/article/ArticleSubscribeNewsletter is missing!

Seotud lood

ERROR: Macro content/BannerSlave is missing! ERROR: Macro content/BannerSlave is missing! ERROR: Macro content/ContentEvents is missing! ERROR: Macro content/BannerSlave is missing! ERROR: Macro content/BannerSlave is missing! ERROR: Macro content/BannerSlave is missing! ERROR: Macro content/BannerSlave is missing! ERROR: Macro content/BannerSlave is missing! ERROR: Macro content/BannerSlave is missing! ERROR: Macro content/BannerSlave is missing! ERROR: Macro cce/jobs/cce_jobs_offers_sidebar is missing!
ERROR: Macro content/RelocatableTarget is missing!
ERROR: Macro content/BannerSlave is missing! ERROR: Macro content/BannerSlave is missing! ERROR: Macro content/BannerSlave is missing! ERROR: Macro content/RelocatableTarget is missing! ERROR: Macro content/BannerSlave is missing! ERROR: Macro content/BannerSlave is missing! ERROR: Macro content/BannerSlave is missing! ERROR: Macro content/RelocatableTarget is missing! ERROR: Macro content/BannerSlave is missing! ERROR: Macro content/BannerSlave is missing! ERROR: Macro content/BannerSlave is missing! ERROR: Macro content/RelocatableTarget is missing! ERROR: Macro content/BannerSlave is missing! ERROR: Macro content/BannerSlave is missing! ERROR: Macro content/BannerSlave is missing! ERROR: Macro content/RelocatableTarget is missing! ERROR: Macro content/BannerSlave is missing! ERROR: Macro content/BannerSlave is missing! ERROR: Macro content/BannerSlave is missing!

Meditsiini­uudised

2. mai 2017

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2017

Laadi PDF

Tervise­uudised

aprill 2017

Laadi PDF
ERROR: Macro content/BannerSlave is missing! ERROR: Macro content/BannerSlave is missing! ERROR: Macro content/BannerSlave is missing! ERROR: Macro content/RelocatableTarget is missing! ERROR: Macro content/RelocatableTarget is missing!

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.

ERROR: Macro content/BannerSlave is missing! ERROR: Macro footer/ReportInappropriateComment is missing!