Arvi Vask: põhiprobleem on rahapuudus

Lõuna-Eesti haigla juht Arvi Vask.
Lõuna-Eesti haigla juht Arvi Vask.

Põhipõhjus, miks rahulolu arstiabi kättesaadavuse ja kvaliteediga on vähenenud ons ee, et patsientide ootused on suuremad kui süsteemi poolt pakutavad võimalused, leiab Lõuna-Eesti haigla juht Arvi Vask.

"Kui vaadata, millega siis rahul ei olda, on esikohal ikka eriarstiabi kättesaadavus ja selle põhipõhjus on haigekassa rahade (lepingumaht) vähesus ja teisena tuleb tööjõupuudus," loetles Lõuna-Eesti haigla juht Arvi Vask.

"Seega rahapuudus on probleem number 1. Töökultuuri viib alla ka seesama rahapuudus, sest kui arst pannakse olukorda, kus ta sõna otseses mõttes peab "patsiente tõrjuma" (EMO, stats. osakonna kohtade/raha puudus jne.), siis on selge, et see olukord patsientide nn. klienditeeninduse kvaliteeti ei tõsta, pigem ikka vastupidi," selgitas Vask.

Nädala teema

Sellel nädalal küsime meedikute-haiglajuhtide arvamusi selle kohta, miks on uuringute tulemuste alusel vähenenud rahulolu arstiabi kättesaadavuse ja kvaliteediga. Selleks palume järjestada ja kommenteerida kolme faktorit.

- Rahapuudus meditsiinis

- Tööjõupuudus

- Töökultuur ei ole tasemel

 

 

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

HAAPSALU KUURORT otsib ARSTI

Haapsalu Kuurort AS

Meditsiini­uudised

4. aprill 2017

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2016

Laadi PDF

Tervise­uudised

aprill 2017

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.