Pressiteade

Gedeon Richteri käive maailmas kasvas 1,25 miljardini

Gedeon Richteri 2016. aasta käive maailmas oli 1,251 miljardit eurot ja see kasvas võrreldes 2015. aastaga 6,7% (1,179 miljardit). Baltikumis oli Gedeon Richteri käive 11 miljonit.

Erik Bogsch, Gedeon Richteri tegevjuht: “Meie partnerid tutvustasid USA turul meie uut originaalravimit kariprasiini ja see on Richteri jaoks väga oluline, sest kuni aastani 2027 toodab see ravim meile USAs konstantset sissetulekut. Meil on USA turu jaoks veel üks ravim, mis on juba Euroopas juba müügil ja mida kasutatakse emaka fibromüoomide raviks. Me plaanime seda turustama hakata tuleval aastal. Oleme omandanud Šveitsi biotehnoloogiaettevõtte Finox, tänu millele meil on täielik günekoloogiaravimite portfoolio ja hea positsioon Lääne-Euroopas. Me oleme saanud Euroopa turu müügiloa meie esimese bioloogiliselt sarnase ravimi müügiks. Tahame sel aastal olla kasumlikumad kui mullu.”

Rääkides ravimitööstuse olukorrast, märgib Erik Bogsch, et Euroopas, USAs ja Jaapanis on nõudlus ravimite järele tõhus, kuid kasv ei ole piirideta. “Hiina turg on USA järel suuruselt teine, äga tugev ja kaitstud, me teenime seal 60 miljonit eurot aastas. Ladina-Ameerikas on väga palju noori inimesi ja me näeme seal potentsiaali kontratseptsioonile. Seal on aga hinnad madalad ja patendid kaitsmata. USAs oleme oma partnerite kaudu, sest finantsilistel põhjustel, inimressursi puudumise ja oma väiksuse tõttu ei ole me seal Richteri nime all.”

Ravimite tulevik on biotehnoloogia. Erik Bogschi sõnul puuduvad selle valdkonna ravimid onkoloogia ja immunoloogia valdkondades ja siin saab biotehnoloogia pakkuda tõelist läbimurret. Teine valdkond on dementsus, kus traditsiooniliste ravimimolekulidega mõjutatakse kesknärvisüsteemi. Richter tahab hakata tegelema ka elukvaliteediga ja pakkuda lahendusi ülekaalulisuse vastu.

Istv?n B?n, Gedeon Richteri Eesti filiaali juht: “Oleme Eestis kasvufaasis, uute originaalravimite turule toomine jätkub. Oleme teinud esimesi samme ravimite portfoolio suurendamiseks, võttes tööle uusi inimesi. Müük kasvab, Baltikumis oli Gedeon Richteri käive 2016. aastal 11 miljonit eurot.”

Gedeon Richter peakorteriga Budapestis on Kesk- ja Ida-Euroopa üks peamisi farmaatsiafirmasid, mis jätkab laienemist kogu maailmas. Ettevõtte konsolideeritud käive oli 2016. aastal 1,251 miljardit eurot. Gedeon Richteri tooteportfell katab kõiki olulisi valdkondi nagu näiteks günekoloogilised, kesknärvisüsteemi ja südameveresoonkonna ravimid. Ettevõte omab suurimat uurimis- ja arenduskeskust Kesk- ja Ida-Euroopas, kus keskendutakse kesknärvisüsteemi haigustele.

Kogemused steroidkeemias on Gedeon Richterist teinud ülemaailmselt tunnustatud naiste tervishoiu ala asjatundja. Samuti on Gedeon Richter aktiivselt tegev bioloogiliste preparaatide arenduses ja tootmises oma Debrecenis asuvas tehases. Enam kui 110 aastase ajalooga ettevõttes töötab 10 200 inimest ja esindused on 31 riigis.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

15. jaanuar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.