Autor: Meditsiiniuudised • 23. märts 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Gedeon Richteri käive maailmas kasvas 1,25 miljardini

Foto: Gedeon Richter
Gedeon Richteri 2016. aasta käive maailmas oli 1,251 miljardit eurot ja see kasvas võrreldes 2015. aastaga 6,7% (1,179 miljardit). Baltikumis oli Gedeon Richteri käive 11 miljonit.

Erik Bogsch, Gedeon Richteri tegevjuht: “Meie partnerid tutvustasid USA turul meie uut originaalravimit kariprasiini ja see on Richteri jaoks väga oluline, sest kuni aastani 2027 toodab see ravim meile USAs konstantset sissetulekut. Meil on USA turu jaoks veel üks ravim, mis on juba Euroopas juba müügil ja mida kasutatakse emaka fibromüoomide raviks. Me plaanime seda turustama hakata tuleval aastal. Oleme omandanud Šveitsi biotehnoloogiaettevõtte Finox, tänu millele meil on täielik günekoloogiaravimite portfoolio ja hea positsioon Lääne-Euroopas. Me oleme saanud Euroopa turu müügiloa meie esimese bioloogiliselt sarnase ravimi müügiks. Tahame sel aastal olla kasumlikumad kui mullu.”, et Euroopas, USAs ja Jaapanis on nõudlus ravimite järele tõhus, kuid kasv ei ole piirideta. “Hiina turg on USA järel suuruselt teine, äga tugev ja kaitstud, me teenime seal 60 miljonit eurot aastas. Ladina-Ameerikas on väga palju noori inimesi ja me näeme seal potentsiaali kontratseptsioonile. Seal on aga hinnad madalad ja patendid kaitsmata. USAs oleme oma partnerite kaudu, sest finantsilistel põhjustel, inimressursi puudumise ja oma väiksuse tõttu ei ole me seal Richteri nime all.”, Gedeon Richteri Eesti filiaali juht: “Oleme Eestis kasvufaasis, uute originaalravimite turule toomine jätkub. Oleme teinud esimesi samme ravimite portfoolio suurendamiseks, võttes tööle uusi inimesi. Müük kasvab, Baltikumis oli Gedeon Richteri käive 2016. aastal 11 miljonit eurot.”

Lugemiseks logi sisse või registreeri oma tervishoiutöötaja registrikood.

VORMISTA TELLIMUS KOHE JA SAAD:

  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • 3 korda nädalas ilmuva uudiskirja
  • Ainulaadse ülevaate sektori uudistest, edulugudest ja plaanidest
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Juhime tähelepanu, et Sul on õigus keelata oma kontaktandmete kasutamine samasuguste toodete või teenuste otseturustuse tegemiseks võttes Äripäevaga ühendust aadressil [email protected] või telefonil 667 0099.
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099