Pärnu haiglast võis kaduda üle 100 000 euro

Pärnu haigla
Pärnu haigla

Dokumendid näitavad, et Pärnu haigla kulutused pabertoodetele, kilekottidele ja näiteks puhastusvahenditele kahanesid pärast 2012. aasta lao puudujäägi avastamist lausa mitu korda. See tekitab küsimuse, kas avastatud summa oli kogu raha, mis haiglast aastate jooksul kaduma läks.

2012. aasta 2. märtsil istus Pärnu haigla tollane majandusosakonna juhataja oma vahetu juhi kabinetis, et kirjutada alla lahkumisavaldusele. “Avaldust ei kirjutanud ma sugugi omal soovil,” räägib eelmine osakonna juht nüüd.

Ajakirjandus on avaldanud, et päev enne töötaja lahkumist toimus Pärnu haigla laoruumis inventuur ja avastati 28 000eurone puudujääk. Osakonna eksjuhataja väitis Pärnu Postimehele, et kuna kontroll tuli poole päeva pealt, ei jõudnud ta kõiki asju ära vormistada, kinnitades siiani, et omastamist pole olnudki.

Näiteks küsimusele, kuidas kunagine osakonna juhataja selgitab seda, et täis lattu tooteid juurde telliti, vastas ta: “Ju ei jõudnud eelmisi tooteid maha kanda, mul oli liiga palju kohustusi.”

Praegu on sama haiglatöötaja koristaja, kes elab sotsiaalkorteris. Oma väitel on tal kaelas olnud võladki. Sellest tulenevalt vandus ta, käsi südamel, et tema pole juhtunust kasu saanud. “Ma ei tea, kuidas mul õnnestus selline puudujääk tekitada sentigi teenimata,” lausus ta.

Hankelepingud näitavad, et pärast varguse avastamist hakkas haigla ainuüksi kilekottide pealt ligemale 25 000 eurot aastas kokku hoidma. See teeb nelja aasta peale umbes 100 000 eurot säästu.

Kilekotte tootva Pack Holding OÜ tegevdirektor Andres Juul märkis, et kile hinnatase on püsinud aastaid sama ja kui Pärnu haigla vajadus kottide järele oli enne 2012. aastat samasugune, ei anna sellist hinnavahet millegagi selgitada.

Siinkohal tasub märkida, et õendus- ja hoolduskeskus ning haigla Ristiku peahoone uus osa avati vastavalt 2012. ja 2013. aastal ja haigla kasvas ligemale neljandiku võrra. Samuti on näha hankedokumentidest, kuidas paberrätikute ja WC-paberi kvaliteedinõuded on ajaga paranenud. Kulud pidanuks siinkohal hoopis kasvama.

Vahetult enne omastamise avastamist ostis haigla mainitud tooteid peamiselt ühelt ettevõttelt: Laverna Puhastustööde OÜ-lt.

See tekitas konkurentides nördimust ja kahtlusi. Eriti veel, kuna konkurendid märkasid, et hankel edukalt osalevad firmad tegid töötajatele välja osakondade pidusid.

Sama kinnitas töölt lahkunud majandusosakonna juhataja. Küsimusele “Kas tunnete Laverna juhatajat Kuldar Kochi?” vastas ta: “Ainult tööalaselt. Iseenesest tore mees. Ta ju korraldas meil haiglas pidusid.”

Täismahus loe Pärnu Postimehest

 

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

15. jaanuar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.