Puusepp: PERHis pole praktikant paratamatu kohustus

Ressursside vähesus ei ole mõjutanud Põhja-Eesti Regionaalhaiglas praktika läbiviimist, leidis haigla aasta parima praktikakoha kandidaadiks esitanud Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli õenduse õppetooli juhataja Kristi Puusepp.

"Viimasel ajal on enamasti räägitud tervishoiuvaldkonna probleemidest ja ressursside vähesusest, olgu see siis rahaline või inimressurss. Samuti on teemaks olnud õendusüliõpilaste praktikakohtade vähesus," alustab Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli õenduse õppetooli juhataja Kristi Puusepp juttu sellest, miks kõrgkool seadis PERHi parima praktikakoha kandidaadiks. 

"See, et me esitasime PERHi parima praktikakoha kandidaadiks tulenes kõrgkoolipoolsest tunnustusest meie praktikabaaside vastu, kelle puhul me teame, et need samad ressurssidega seotud probleemid on ka nende haiglates, kuid me ei taju, et see mõjutaks tulevaste õdede õpetamist," kinnitas Puusepp.

Pigem leitakse tema sõnul Regionaalhaiglas sisemised võimalused, et väga hea praktikaga tagada tulevaste õdede väljaõpe ja sel viisil leevendada õdede puudust.

PERH katab pea poole praktikavajadusest

Ta lisab, et kuigi kõrgkoolis on õendusüliõpilaste vastuvõtt igal aastal suurenenud ja suureneb veelgi, siis kõikidele tudengitele on vajalikud ja väga heal tasemel juhendatud praktikakohad selles haiglas tagatud, seda ka Erasmus+ programmi raames välisüliõpilastele.

"PERH oma suuruse ja võimekusega katab ära pea pooled kõrgkooli erinevate praktikakohtade vajadusest, nt 2016 oli PERHis 534 praktikanti, neis 20 välistudengid," rääkis Puusepp.

Ka kiidab ta Põhja-Eesti Regionaalhaigla praktikajuhendajaid.

"Nad on oma valdkonna tippspetsialistid, kes juba praktika esimesel päeval tekitavad üliõpilastes tunde, et nad on sellesse haiglasse ja osakonda oodatud. Juhendajad ei pea üliõpilasi paratamatuks kohustuseks, vaid võtavad juhendamisprotsessi iseenesestmõistetavalt ja näevad üliõpilaste juhendamises võimalust ennast ja oma eriala arendada," rääkis Puusepp, et praktikante julgustatakse õppima, harjutama ja küsima. 

Eesti Tööandjate Keskliit kuulutas eile Põhja-Eesti Regionaalhaigla üheks aasta parimaks praktikakohaks.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

15. jaanuar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.