LTKH investeerib tervisekeskustesse

Ehitajate tee 27 asuva Mustamäe polikliiniku lammutustöödega alustati mullu septembris, et samale kohale saaks 2017 lõpuks rajada uue Mustamäe tervisekeskuse.
Ehitajate tee 27 asuva Mustamäe polikliiniku lammutustöödega alustati mullu...

Lääne-Tallinna Keskhaigla üks suurimaid investeeringuid on sel aastal Mustamäe tervisekeskuse ehitus, mis läheb maksma üle 6 miljoni euro.

Haigla loodab siiski ca 40% summast saada toetusena Euroopa Regionaalarengu Fondist.

Kui Mustamäe tervisekeskus alles kerkib, siis haigla selle aasta esimene suur investeering oli vastsündinute intensiivravi perepalatid Pelgulinna sünnitusmajas, mis läksid maksma ca 500 000 eurot. Palatid valmisid tänavu aprillis (vt galeriid).

Lisaks on sel aastal ees haigla 1. korruse renoveerimine nakkuskliinikus ja renoveerimistööd lähevad maksma umbes 300 000 eurot.

Haigla esindaja Liisa Suba rääkis, kui aprillis juba valminud intensiivravi perepalatid välja arvata, siis ülejäänud kahe projekti puhul on kõik vajalikud lepingud sõlmitud ning projektid on praegu töös. "Haigla on eelarve koostamisel nende projektidega arvestanud, seega ei tohiks nende teoks saamisel tulla ootamatusi," lisas Suba.

Lääne-Tallinna Keskhaigla viimane suurim investeering oligi vastsündinute intensiivravi perepalatite pool miljonit eurot maksnud projekt. Enne seda oli suurim investeering uue MRT-seadme soetamine eelmise aasta 4. kvartalis. Seadme maksumus oli ca 1,5 miljonit eurot.

Järgmise kümne aasta suurimatest võimalikest investeeringutest tõi Liisa Suba välja Kopli tervisekeskuse ehitamise praeguse Kopli polikliiniku asemele. "Samuti on plaanis renoveerida olemasolevaid hooneid," lisas ta, "täpsemalt Meremeeste haigla hoonet Paldiski mnt 68 ning Pelgulinna sünnitusmaja."

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

15. jaanuar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.