PERHi eksjuhtide tänane kohtuistung jäi lühikeseks

Kohus
Kohus

Korruptsioonikuritegudes süüdistatud PERHi endise juhi Tõnis Alliku ja endise IT-juhi Marko Kilgi kaitsja kutsus täna kohtusse tunnistusi andma kaubandus-tööstuskoja peadirektori Mait Paltsi ja endise maksu- ja tolliameti juhi Marek Helmi.

Juba pärast paarkümmend minutit kestnud vaidlust oli selge, et kohus keeldub Paltsi tunnistajapinki lubamast ja kaitsja Margus Kurmil tuli helistada Marek Helmile, et viimane kohtumajja üldse kohale ei ilmuks, kirjutas Postimees.

Kaitsja kutsus Paltsi tunnistama asjatundjana, kes räägiks sellest, kuidas Eesti avalikus ja erasektoris toimub kliendiürituste korraldamine, kuna kriminaalasja üks süüdistuse episood puudutab Tõnis Alliku 2014. aastal Saksamaal Oktoberfestil käimist PERHi toitlustuspartneri, ettevõtte P. Dussmann Eesti OÜ kulul. Allikut süüdistatakse selle eest altkäemaksu võtmises.

Marek Helm pidi lisaks rääkima maksude optimeerimisest, kuna Marko Kilk väidab, et lasi reisibürool võltsida tema ja Alliku puhkusereiside arveid, kus sihtkohad olid muudetud, seetõttu, et tarkvarafirma Helmes soovis seda maksude optimeerimiseks.

Kohus leidis, et Mait Paltsi, kes selle kriminaalasjaga kuidagi seotud ei ole, ei saa pidada asjatundjaks kliendiürituste korraldamises, sest selles on n-ö eksperdid kõik ettevõtete ja asutuste juhid.

Kohus leidis, et ka EMTA endine juht ei saa olla selles asjas eriteadmisi omav isik, sest see, kuidas toimub kliendiürituste korraldamine, on iga eraõigusliku ettevõtte enda otsustada ja kuna antud asi ei puuduta maksuvaidlusi, siis maksude optimeerimine ei ole tõendamist vajav asjaolu.

Pikemalt Postimehes.

Lisa kommentaar

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Medical Management otsib MÜÜGIJUHTI

M-Partner HR OÜ

27. mai 2017

HAAPSALU KUURORT otsib ARSTI

Haapsalu Kuurort AS

Meditsiini­uudised

16. mai 2017

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

mai 2017

Laadi PDF

Tervise­uudised

mai 2017

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.