Haigekassa lepingute riigihankele panemine pole välistatud

Riigikogu majanduskomisjoni esimees Aivar Kokk
Riigikogu majanduskomisjoni esimees Aivar Kokk

Eile riigikogus toimunud riigihangete seaduse arutelul uuris riigikogu liige Deniss Boroditš, et kas eelnõu menetlemise eelmises faasis laual olnud ettepanek muuta haigekassa rahastamine läbipaistvamaks, mis ei leidnud siis toetust, võiks nüüd siiski menetlusse tulla.

Riigikogu majanduskomisjoni esimees Aivar Kokk vastas Deniss Boroditšile, et polnud sugugi nii, et komisjon ei toetanud ettepanekut.

Kokk: „Komisjon oli sel hetkel seisukohal, et see ettepanek võiks vormistuda uueks eelnõuks. Kui sa küsid minu käest, siis mina ei ole ka rahul selle tööga, mida haigekassa praegu teeb, ega sellega, kuidas seal hankeid läbi viiakse. Neid näiteid võib tuua trobikonnas. Üks kurikuulsam on ehk elektriliselt kokkuklapitav autokonks, aga samas haiglas tehti mõned nädalad tagasi järgmine seadmehange. Kui vaadata selle hanke tulemust ja seda, kuidas hanke tingimused üles pandi, siis mulle kõrvaltvaatajana tundub küll, et päris õigustatud see ei olnud. Ja täna ei ole tehtud neid otsuseid, mis oleks pidanud haigekassas juba tükk aega tagasi tehtud olema. Ma igal juhul toetan seda, et me tuleks sel teemal eraldi eelnõuga komisjoni. Haiglate teema ei ole ühepäevateema, siin on 101 riigikogu liiget ja huvigruppe on veel rohkem. See teema tuleb lauale tuua. Ja me arutasime sinuga ju mõned päevad tagasi, et tegelikult oleks hea leida need paar valdkonda, kus võiks pilootprojekti käima lükata ja näidata, et tegelikult me kulutame teatud valdkondades haigekassa raha võib olla tunduvalt rohkem kui see valdkond vajab. Meil on eraarstid mõne valdkonna Eestisse toonud, aga nüüd on nad läinud üle riigihaiglatele ja sellega on konkurents ära kadunud. Konkurents tekitab alati surve ja hind ei saa taevasse tõusta.“

 

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Kas alternatiivmeditsiin peaks olema Eestis rangemini reguleeritud?

  • Jah
    76% (29)
    76% (29)
  • Ei
    24% (9)
    24% (9)

Vastanuid: 38

Valdkonna tööpakkumised

VILJANDI HAIGLA otsib JUHATUSE LIIGET

Tammiste Personalibüroo OÜ

30. juuni 2018

Meditsiini­uudised

12. juuni 2018

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

mai 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

mai 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.