Soome arstid tahavad erakliinikusse, tudengid riigihaiglasse

HYKSi haigla Meilahdes.
HYKSi haigla Meilahdes.

Iga viies Soome arst on valmis töökohta vahetama.

Soome arstide silmis on kõige ahvatlevam tööandja erakliinik, selgus Mediuutiste iga-aastasest uuringust. Selle aasta uuring tehti veebruaris. Vastas 515 arsti ja 138 tudengit, kirjutas Mediuutiset.

Enam kui kolmandik arstidest pidas erakliinikuid kõige ahvatlevamaks tööpakkujaks. Erasektorile järgnesid ülikoolihaiglad. Tervisekeskused ja kesk- ning meie mõistes üldhaiglad olid kõik võrdsel pulgal. Arstide huvi ülikoolihaiglate vastu on võrreldes eelmise aastaga pisut tõusnud. Sel aastal oli ülikoolihaiglas töötamisest huvitatud neljandik vastanud arstidest.

Tervisekeskusesse oli valmis tööle minema iga viies arst. Kesk- või üldhaiglas soovis töötada iga seitsmes arst.

Seevastu tudengeid ei näi erasektor sugugi kuigivõrd ahvatlevat – nad soovivad minna pigem riiklikesse haiglatesse. Kõige meelsamini töötaksid nad ülikoolihaiglas, mille nimetas oma esmavalikuks 14% vastanuist. Tervisekeskuse nimetas kõige huvitavamaks tööandjaks iga kümnes ja kesk- ning üldhaigla pisut väiksem osa tudengeid. Erasektoris sooviks töötada vaid üks protsent vastanud tudengitest. Samas oli ka tudengeid, kes ei osanud välja tuua ühtegi kindlat eelistust. Selles kajastub ebakindlus tulevase tööturu suhtes.

Sel aastal on suurenenud aktiivselt tööd otsijate osakaal nii tudengite kui ka arstide hulgas. Arstidest lausa iga viies oleks valmis töökohta vahetama, kui tehtaks sobiv pakkumine. Töökuulutustel hoiavad rohkem silma peal tervisekeskuste arstid. Haiglates töötavad arstid tunnevad töökohavahetuse vastu vähem huvi.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

MEDICUM otsib PEREARSTI / ABIARSTI, PEREMEDITSIINI RESIDENTE, KODUÕDE

Medicum Tervishoiuteenused AS

07. juuni 2018

Meditsiini­uudised

15. mai 2018

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

mai 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

mai 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.