Galerii: silmapaistvaimad apteegid pälvisid tunnustuse

Reedel pälvis Tartu Raekoja saalis toimunud pidulikul vastuvõtul aukirja ja tunnusmärgi seitse apteeki, kus pakutav apteegiteenus on silmapaistvalt kõrgel tasemel.

Aukirja ja tunnusmärgi pälvisid Kantremaa Apteek (Viljandi), Kiisa Apteek (Kiisa alevik), Benu Lahkuse Apteek (Narva), Apotheka Lõunakeskuse Apteek (Tartu), Apotheka Läänemere Selveri Apteek (Tallinn), Benu Papiniidu Apteek (Pärnu) ja Apotheka Tasku Apteek (Tartu).

„Need apteegid läbisid lisaks apteegiteenuse kvaliteedijuhise indikaatoritel põhinevale enesehindamisele ka juhise töörühma läbi viidud täiendava hindamise. Kõigis apteekides pakuti patsientidele igakülgsest raviminõustamist ja terviseedenduse teenust. Samuti olid väga hästi läbi mõeldud apteegi töökorralduslikud aspektid,“ ütles kommentaariks Eesti Apteekide Ühenduse juhatuse liige Kristiina Sepp.

Tartu Ülikooli Farmaatsia instituudi sotsiaalfarmaatsia dotsent Daisy Volmer lisas, et aasta aastalt on Eesti apteegiteenuse kvaliteet järjest paranenud. „Selle üle on ainult hea meel. Veelgi rõõmsamaks teeb see, et apteekrid, kes teevad oma igapäevatööd pühendumise ja vastutustundega, suhtuvad kirglikult ka farmaatsiaeriala üldisemasse arengusse ja rolli tervishoiusüsteemis,“ sõnas ta. „Loodan, et kvaliteedi hindamisest võtab edaspidi osa veelgi suurem hulk apteeke.“

Apteegiteenuse kvaliteedijuhise töörühm moodustati apteegisektori enda eestvedamisel 2011. aastal, et töötada välja apteegiteenuse kvaliteedijuhis, mis aitaks ühtlustada ja tõsta üldist apteegiteenuse taset. Töörühma eestvedamisel on välja antud kaks trükist, milles on sõnastatud kvaliteetse apteegitegevuse ja -teenuse põhimõtted ning loetletud tegevuste selged hindamiskriteeriumid. Viimane apteegiteenuse kvaliteedijuhis ilmus 2016. aasta kevadel.

Alates 2011. aastast on läbi viidud mitmeid apteekide kvaliteedihindamisi, viimasel hindamisel osales kokku 210 apteeki ehk 40% Eesti apteekidest.

Galerii

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

15. jaanuar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.