Erakliinikutes kaadriga probleeme pole

Elite kliinik
Elite kliinik

Erakliinikud valivad oma personali hoolikalt ja otse koolipingist sinna tööle ei pääse.

Elite Kliinikus töötab 2017. aastal täiskohaga seitse arsti, osalise ajaga 28. Naistearste töötab kõige rohkem - kokku 20. Muude erialade arste on 15. Kuna kliiniku arendusjuhi Kristina Sõritsa sõnul on kõik oma eriala tipud, siis peaksid ka uued Elite erakliiniku meeskonda oodatud arstid olema tugevad ja suurte kogemustega ehk teisisõnu oma valdkonna head ja tuntud tegijad. "Elite ei oota tööle residente ega noori arste. Ka ämmaemandad-meditsiiniõed ei tule meile otse koolist, neilegi kehtib miinimumstaaži nõue," ütles Sõritsa. Ka õdedel peab olema teatav kogemustepagas ja reaalsed oskused. 

Confido Erameditsiinikeskus loodi perearstide poolt neli aastat tagasi. Praegu kuulub Confido tiimi 5 peremeditsiini eriarsti ja 20 erinevate erialade eriarsti. Lisaks veel õed, assistendid, füsioterapeudid, kiropraktikud, kliiniline psühholoog, psühhoterapeudid, optometrist, tervisetreener, erinevad massöörterapeudid, joogaõpetajad ja treenerid.
Confido juhatuse liikme Kadi Lamboti sõnul viis keskuse loomiseni ühelt poolt soov pakkuda patsientidele alternatiivi, teisalt oli oluline luua atraktiivne töökeskkond hoolikalt valitud meeskonna jaoks. "Kaasasime tippspetsialistidest eriarstid, kes on avatud koostööks perearstidega just esmatasandi vajadusi ja problemaatikat silmas pidades," rääkis Lambot. Ta lisas, et nende jaoks on peale klientidele tähtsad ka kõik töötajad ja keskus tahab olla väga hea erialane tööandja, kus kõik end võimalikult hästi tunneksid.
Lamboti sõnul on meeskonnaliikmete leidmine kulgenud küllaltki ladusalt. Enamasti soovitavad kolleegid ise uusi arste ja spetsialiste ning aitavad aktiivselt kaasa mõelda ehk siis professionaalid värbavad professionaale. See on võimaldanud valida Confido meeskonda vaid oma valdkondade parimaid.

Ka Sõritsa kinnitas, et neil pole kaadriga probleeme. Häid ja sobivaid töötajaid polevat küll alati väga lihtne leida, kuid sellega saadakse hakkama ja kaadrimuutused on aastast-aastasse väikesed olnud. "Me otsime personali, kellel on head oskused/kogemused ja kes soovivad ning oskavad patsientide eest hoolitseda. Meie arvates on see konkurentsis peamine," kirjeldas Sõritsa. Kuna Elite maine on hea, siis töötajad soovivad nende juures töötada. Seega kliinikusse uusi õdesid praegu ei vajata, kuid samas ollakse alati valmis vastu võtma kogenud arste.

City Tervisekliinik on töötanud igapäevaselt kaks aastat ja selle üks omanikke ning arst Kristel Amjärv on ühtlasi ka Tallinna linnale kuuluva perearstikeskuse juht ja arst. Tema sõnul töötajate leidmine neile probleem ei ole - omanikud on töötanud tervishoiu alal varasemalt pikki aastaid ja headest kolleegidest puudu ei tule.

"Muidugi on erialasid, kus on alaline arstide defitsiit, näiteks psühhiaatria, kuid oleme leidnud hea koostöö ka mitmete selle ala spetsialistidega," ütles üldarstina töötav Amjärv.
Sõritsa sõnul seab erakliinikute tegevusele paljuski piirid asjaolu, et Eestis pole patsientide vaba liikumist. Seetõttu pole vähemasti praegu vajadust ka personali juurde muretseda. "Viimase kolme aasta jooksul toimunud poliitilised muutused Eesti meditsiinis õpetasid meile ettevaatlik olemist ja mitte liigset riskide võtmist, mis puudutab personali ja ka meditsiinilistesse tehnoloogiatesse investeerimist," rääkis Sõritsa.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

15. jaanuar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.