Autor: Triin Tabur • 14. august 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Põldroos: apteegireformist tõusev kasu jääb segaseks

Konkurentsiameti järelevalveosakonna juhataja Juhan Põldroos.
Foto: Andres Haabu/ÄP
Konkurentsiameti järelevalveosakonna juhataja Juhan Põldroos ütleb, et apteegireformi aluseks olevad piirangud tuleks üle vaadata ja kui nende järele vajadus puudub, need tühistada.

Omandipiirangut, mille järgi peab apteegis vähemalt 50-protsendiline osalus olema proviisoril, peab konkurentsiamet liiga ambitsioonikaks plaaniks ja leiab, et suurt osa apteeke ei pruugi õnnestuda proviisoritele võõrandada, kirjutab ERRi uudisteportaal.Samuti on konkurentsiamet seisukohal, et kehtiva regulatsiooni rakendamine võib riigile tuua hulga kulukaid kohtuvaidlusi.Ameti järelevalveosakonna juhataja kinnitas, et nad on senini samal seisukohal, mille nad 2015. aastal tervise- ja tööministrile, justiitsministrile ning majandus- ja taristuministrile edastasid."Lühidalt kokkuvõttes, kuigi tegemist on väga mahuka ja põhimõttelise reformiga, ei ole samas meie hinnangul piisavalt põhjalikult analüüsitud ja selgitatud, millist kasu sellest avalikkusele üldse tõuseb," nentis Põldroos.Küsimusele, kas uus seadus võib soosida turuliidrit Magnumit, raskendades samas uute turuletulijate olukorda, ning kui reaalne on oht, et apteeke on hakatud asutama variisikute kaudu, vastas konkurentsiameti esindaja, et varjatud omandite tuvastamine on alati üpris keeruline."Konkurentsiametil on sisuliselt võimatu kontrollida valitseva mõju olemasolu, kui kas või osa omanikest asuvad välismaal," tuuakse toonases kirjas välja.Loe täismahus artiklit ERRi uudistelehelt.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099