Ravimiamet: ravimite kättesaadavus puudutab ka suuremaid riike

Ravimiameti juht Kristin Raudsepp.
Ravimiameti juht Kristin Raudsepp.

Ravimiameti peadirektori Kristin Raudsepa sõnul ootavad patsiendid õigustatult, et ühtviisi kättesaadavad oleksid nii uued ja innovaatilised kui ka vanemad ravimid. Seetõttu on kättesaadavus põhiteema ka sellenädalasel ravimiametite juhtide koostöövõrgustiku kohtumisel.

„Kättesaadavus puudutab väikeriikide kõrval ka suuremaid riike, sest ravimite turustamisel tekkinud tarnehäirete eest ei ole ka nemad kaitstud,“ selgitab ravimiameti juht Kristin Raudsepp.

 „Peame mõtlema sellele, kuidas ravimitele müügiloa andmise protsessi ladusamaks muuta, kuidas edendada nende ravimite, millel on juba Euroopa Liidus müügiluba, müügilubade taotlemist riikides, kus neid veel ei turustata, aga nende järele on vajadus,“ lisas Raudsepp.

„Kohtumisel tulevad arutlusele ka võimalikud lahendused: näiteks aitaks olukorda parandada liikmesriikide omavaheline tõhusam teabevahetus tarnehäiretest, samuti tootja suurem vastutus ravimite turustamise planeerimisel. Ravimite kättesaadavuse parandamisel tuleb kasutada ka digitaalseid võimalusi, näiteks e-pakendi infolehe arendusi,“ tutvustas Raudsepp. 

Olulisi teemasid on laual veelgi: „Näiteks järelevalve tugevdamine, et seaduslikku müügiahelasse ei satuks võltsravimid ja ravimite turvamärgiste uue süsteemi rakendamine. Samuti kliiniliste uuringute uue määruse rakendamine, regulatoorsete tegevuste optimeerimisvõimalused ja koostöö tõhustamine ravimiametite võrgustikus, ka  Brexiti võimalik mõju,“ lisas Raudsepp. 

Ravimiametite juhid üle Euroopa kogunevad Tallinnasse 5.-7. septembril. Kohtumisel tulevad arutlusele prioriteetsed ravimivaldkonna küsimused. Keskne teema on ravimite kättesaadavus.  

 

Eesti Euroopa Liidu Nõukogu eesistumise perioodil toimub ravimiamet korraldamisel ja osalusel kokku üheksa kohtumist.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

15. jaanuar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.