Luunja ja Kavastu apteekide tegevus peatati

Ravimiameti tegevuslubade registri andmetel on kahe maa-apteegi – Luunja ja Kavastu – majandustegevus peatatud, kuni seadusandliku selguse saamiseni.

Ravimiameti tegevuslubade registris toimunud viimased muudatused näitavad, et hiljuti teenuse osutamisel videosilda katsetanud Apotheka kaubamärki kasutav Terve Pere Apteek OÜ Tamme Apteegi Luunja ja Kavastu haruapteegid on majandustegevuse ajutiselt, kuni selle aasta 5. novembrini, peatanud.

Ravimiamet peatas apteekides juunis alanud videosilla kaudu patsientide nõustamise. Ravimiameti kommentaar oli algusti algul, et nad ei ole ära keelanud nn videonõustamist, vaid kohustavad ettevõtjat tagama apteegi lahtioleku aegadel proviisori või farmatseudi kohaloleku. Ameti seisukoht on, et klienditeenindaja ei saa asendada kvalifitseeritud erialaspetsialisti.

Apotheka on ravimiameti otsuse kohtus vaidlustanud.

Registris tehtud muutustest tuleb ka välja, et mullu sügisel uksed sulgenud OÜ Tartu Ülikooli Kesklinna Apteegi juht Anne Viidalepp lõi juunis uue osaühingu ja sai septembrist uue apteegi avamise loa.

Proviisor Anne Viidalepp lõi AV Apteek OÜ kolm kuud tagasi ja septembri algul andis ravimiamet firmale üldapteegi tegevusloa alates selle aasta 11. septembrist. Apteek kannab nime Arsenali Apteek.

Mullu oktoobris lõpetas tegevuse Viidalepa juhitud OÜ Tartu Ülikooli Kesklinna Apteek.

Tartu ülikooli finantsjuhi Taimo Saani ütles toona Tartu Postimehele, et kesklinna apteegi tulevikku hakati kaaluma 2016 kevadel, otsus osaühing ja seega ka rohupood likvideerida tehti septembri alguses.

"Pisut kahju on küll, et me sel turul enam ei tegutse," nentis Saan. "Kuid pole parata – ülikool ei suuda oma eraldiseisva apteegiga vastu panna suurtele apteegikettidele, millel on ka oma hulgimüük."

Viidalepale kuulub ka mulle septembris loodud Anne Apteegid OÜ, millel on Harjumaal kolm üldapteeki: Balti Jaama Turu Apteek (tegevusluba al. alates 17.05.2017), Maardu Pärli Apteek (tegevusluba al. alates 30.11.2016) ja Tähesaju Apteek (tegevusluba al. 17.04.2017).

Kõik apteegid kuuluvad Apotheka ketti. Rohkem ravimiameti tegevuslubade registri muudatustest loe SIIT.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

14. august 2018

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

mai 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

juuli 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.