VIDEO: Ultraheliuuring on perearstile asendamatu

Madis Veskimägi
Madis Veskimägi

Tõstamaa perearst Madis Veskimägi tegi õppefilmi eesmärgiga veelkord tõestada ultraheliuuringu tähtsust perearstitöös.

Ultraheli võimaldab Veskimäe sõnul hõlpsalt määrata ravi või leida patsient, kes vajab kohest edasisuunamist. Veskimäe sõnul ei ole eesmärk kellegi töö äravõtmine või laussuunamine, vaid mõistlik tööjaotus esmatasandi ja kitsama eriala spetsialisti vahel.

Madis Veskimägi: "Ultraheliuuring ei piirdu ainult kõhukoopa elundite vaatlusega, vaid võimalused on märksa avaramad. Sõltub muidugi seadmest ja anduritest ja veidi ka kogemusest. Uuringul on hästi eristatav normaalne trifaasiline pulsilaine ja monofaasiline, haigusliku tähendusega pulsilaine. Tegemist ei ole vaskulaarse eriolukorraga, kuid vajalik on konservatiivne ravi, vasoprotektorid, patsiendi poolt loobumine suitsetamisest ja igapäevane kõndimine 3-5 km." 

Vaata ka VIDEOT

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

11. september 2018

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

mai 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

september 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.