Apteek müüb PERHis ravimeid netiapteegi kaudu

Terve Pere Apteek teatas, et kuna nad on sunnitud ajutiselt sulgema Põhja-Eesti Regionaalhaiglas asuva apteegi, on alates tänasest apteegi ruumides avatud Netiapteegi terminalid. Ravimiameti otsuse peatada haiglas asuva apteegi tegevusluba on nad vaidlustanud halduskohtus.

Terve Pere Apteegi pressiteade:

Terve Pere Apteek (TPA) on sunnitud Ravimiameti peadirektori Kristin Raudsepa korraldusel ajutiselt sulgema Põhja-Eesti Regionaalhaiglas (PERH) asuva apteegi. TPA püüab teha kõik endast oleneva, et patsiendid ei jääks ilma ravimiteta – apteegi ruumides on avatud Netiapteegi terminalid, mille kaudu saavad inimesed ravimid endale sobivasse kohta tellida.

„Ravimiameti peadirektor Kristin Raudsepp otsustas astuda kohtu asemele ja keelas Eesti suurimas haiglas asuval apteegil ravimite väljastamise. Kristin Raudsepa tegevus on pretsedenditu ning viitab ametivõimu kuritarvitamisele. Ravimiameti peadirektor diskrimineerib Terve Pere Apteeki kõige halvemas mõttes. Kui üürileandja ja üürniku vahel on õiguslik vaidlus üürisuhte üle, siis on Ravimiamet varasemalt alati säilitanud status quo kuni kohtulahendini. Miks käitus ravimiamet praegu teisiti?” imestas TPA juhatuse liige Kadri Ulla.

„Kristin Raudsepp võttis sellise kummalise ja kahtlase otsusega tuhandetelt haigetelt, kes iga päev haiglas asuvat apteeki külastavad, võimaluse koheselt oma ravimid välja osta. Hoolimata sellisest meelevaldsest keelust püüame oma patsiente siiski aidata,“ rääkis Ulla.

„Jah, tegemist on absurdse olukorraga, kus apteegi pinnal on proviisorid, kes ei tohi aga Ravimiameti üürivaidlusse sekkumise tõttu ravimeid inimestele väljastada,” tõdes Ulla.

„Alates tänasest avame apteegiruumides ajutise lahendusena Netiapteegi terminalid, et nende kaudu patsientide ravimioste teenindada. Lisaks Netiapteegi kaudu ostetud ravimitele saavad patsiendid kohapeal osta toidulisandeid ja muid apteegikaupu. Netiapteegi kaudu enne kella 14 sooritatud ravimiostud toimetatakse inimesteni samal päeval ja tasuta.

Pärast kella 14 tehtud ostud toimetame kätte järgmisel päeval. Tallinna piires püüame ravimid inimesteni viia samal päeval,” kirjeldas Ulla.

Ulla sõnul on ta veendunud, et PERHi apteegipinna konkurss ei olnud kooskõlas Eestis kehtiva seaduse ja heade tavadega. „Kuna TPA-l on PERHiga üürikokkulepe ja legaalne alus apteegiruume kasutada, pöördume nii PERHi kui ka ravimiameti vastu kohtusse. “Ravimiameti otsuse, peatada haiglas asuva apteegi tegevusluba, oleme vaidlustanud halduskohtus ja taotleme õiguskaitset, et apteek avada tavapärasel viisil niipea kui võimalik," sõnas ta.

„Kui PERHil on meie üürikokkuleppe osas teine seisukoht, peab vaidluse osas otsuse tegema kohus,” rõhutas Ulla. „Õigusliku vaidluse olukorras saab siduva otsuse teha ainult kohus, mistõttu on Ravimiameti poolne ühe osapoole eelistamine selgelt ebaseaduslik. Ravimiamet ei peaks sekkuma TPA ja PERHi vahelisse üürilepingu vaidlusesse.”

 Loe ka ravimiameti selgitusi.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

15. jaanuar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.