Kahetsusväärsele seisule otsitakse lahendusi

Sotsiaalministeerium kaalub praegu võimalikke alternatiive, kuidas arst-residentide ravikindlustust puudutav probleem lahendada, kirjutab sotsiaalministeeriumi tervisesüsteemi arendamise osakonna peaspetsialist Maarja Kerner.

Õiguslik lahendus oleks ravikindlustuse seaduse muudatus, kuid enne muudatuse ettevalmistamist peame rääkima läbi osapooltega ning tegema selgeks, millises mahus on vaja kaasnevalt erinevaid registreid ja andmevahetust nende vahel muuta ning missugune on selleks vajalike IT arenduste maksumus.

Võib tunduda, et muudatus on lihtne ja kiire, kuid tegelikult see nii ei ole. Seega kaalume ja arutame veel ülikooliga erinevaid variante, aga eesmärk on lahendada probleem ära kiiremas korras. Kiireim ja lihtsaim oleks meie hinnangul siiski ülikoolil lähtuda residentuuri korraldamisel ja tsüklite planeerimisel kehtivatest ravikindlustuse reeglitest ja mitte lasta tekkida kahetsusväärsel olukorral, kus üksikutel residentidel katkeb ravikindlustus.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

PÕHJA-EESTI REGIONAALHAIGLA otsib JÄRELRAVI KLIINIKU JUHATAJAT

Põhja-Eesti Regionaalhaigla SA

10. detsember 2018

PÕHJA-EESTI REGIONAALHAIGLA otsib DIAGNOSTIKAKLIINIKU JUHATAJAT

Põhja-Eesti Regionaalhaigla SA

03. detsember 2018

Meditsiini­uudised

6. november 2018

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

oktoober 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.