Tervisekeskuste uus voor tuleb lähikuudel

Sotsiaalministeeriumi tervisesüsteemi arendamise osakonna juht Agris Koppel kinnitas, et tervisekeskuste taotluste teine voor tuleb selle aastanumbri sees.

Esmatasandi tervisekeskuste taotluste teine voor tuleb Agris Koppeli sõnul kindlasti sellel aastal.

„Lootsime, et jõuame sellega valmis oktoobri lõpus, aga protsessid, mis on seotud Eesti Euroopa Liidu eesistumisega ja tervishoiu lisarahastamisega, on olnud prioriteedid,“ sõnas Koppel ja lisas, et tõenäoline on, et asjad saadakse käima novembrikuus.

Ka peaks selle aasta alles jäänud kuude jooksul saama seadusega defineeritud esmatasandi tervisekeskuse mõiste. „Lubasime selle väljatöötamiskavatsusega samuti juba kevadel välja tulla, aga loodetavasti saame enne aasta lõppu ehk järgmise umbes 80 päevaga kõigi nende lubatud asjadega välja tulla, lisaks ka patsiendikindlustuse väljatöötamiskavatsusega,“ lisas Koppel.

Tervisekeskuste taotluste sotsiaalministeeriumile esitamise esimene voor lõppes 2016. aasta sügisel, kuid kuna 20 miljonit eurot jäi veel jagamata ning näiteks Jõgevalt, Võrust, Maardust ning Vändrast ei laekunud ühtegi avaldust.

2018. aastal loodetakse avada 15 kaasajastatud tervisekeskust ja 2023. aastaks vähemalt 35. Selleks ajaks peavad plaani järgi olema tervisekeskustega kaetud kõik maakonnakeskused. 

Tallinnas toimus läinud nädalal haigekassa ja Maailmapanga konverents, kus teiste seas tegi Eesti poolse ettekande ka sotsiaalministeeriumi tervisesüsteemi arendamise osakonna juht Agris Koppel. Konverentsist saab rohkem uudiseid lugeda loole allpool lisatud artiklitest.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

15. jaanuar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.