Vask: loodame rohkem ravijuhte

Arvi Vask
Arvi Vask

Lõuna-Eesti Haigla juht Arvi Vask kinnitab, et ületöö ei ole nende eesmärk, vaid paratamatus, kui haigekassa aasta-aastalt vähem ravijuhte haiglale annab.

Milline on seis Teie haiglas ületööga? Kas olukord on varasematest aastatest väga palju erinev?
Seis ületööga on sarnane eelmise aastaga. See tähendab, et aasta kokkuvõttes tuleb meil ületööd u 700000 euro eest, mis siis läheb koefitsiendiga maksmisele. Võin kinnitada, et meil ei ole mingit motivatsiooni ületööd teha, see lihtsalt kujuneb erakorraliste patsientide voo põhjal. Me oleme veendunud, et lepingu juhtude maht ei vasta patsientide vajadustele.

Mis erialadel on olukord kõige raskem? Kui palju neil erialadel on HK mahtu võrreldes varasemaga kärpinud?
Kõige keerulisem on olukord statsionaari poolel ja eriti sisehaiguste osas. Kui näiteks 2010. aastal ostis haigekassa meilt kokku 4615 statsionaarset ravijuhtu, siis käesoleval aastal ainult 3513. Statsionaaris on ju peamiselt vanemad inimesed ja nende arv populatsioonis ja piirkonnas ei vähene, vastupidi hoopis suureneb.

Meie lootus on sellel, et minister Ossinovski on lubanud, et aastaks 2020 kaetaks ravivajadus ära, mis peab tähendama, et haigekassa hakkab meilt uuel aastal rohkem statsionaarseid ravijuhte ostma, muidu see lubadus ei päde.

 

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

15. jaanuar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.