Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.
Külm vesi on kätepesul sama tõhus kui soe
Foto: Andras Kralla
Paljudele meist on lapsepõlvest õpetatud, et pisikute tõrjumiseks tuleb pesta käsi sooja vee ja seebiga. Ka USA valitsuse määrustes rõhutatakse sooja vee olulisust tarbijate tervise ja ohutuse tagamiseks, ent kas seda väidet toetavad ka teaduslikud tõendid?
USA Toidu- ja Ravimiameti (FDA) kinnitusel suudab soe vesi käte pesemisel tõhusamalt baktereid eemaldada kui külm vesi, ning nende nõuete kohaselt peab vee temperatuur restoranides, kohvikutes ja teistes toitlustusasutustes olema 40 °C ± 2 kraadi. Neid nõudeid põhjendatakse asjaoluga, et kuum vesi paneb seebi vahutama ja aitab bakteritest vabaneda.
Lugemiseks logi sisse või registreeri oma tervishoiutöötaja registrikood.
VORMISTA TELLIMUS KOHE JA SAAD:
Ligipääsu kogu tasulisele sisule
3 korda nädalas ilmuva uudiskirja
Ainulaadse ülevaate sektori uudistest, edulugudest ja plaanidest
Juhime tähelepanu, et Sul on õigus keelata oma kontaktandmete kasutamine samasuguste toodete või teenuste otseturustuse tegemiseks võttes Äripäevaga ühendust aadressil [email protected] või telefonil 667 0099.