Maksuamet: dividend ei too topeltmaksustamist

Maksu- ja tolliameti kinnitusel ei mõjuta järgmisest aastast kehtima hakkav maksuvaba tulu süsteem kuidagi muude tulude maksustamise reegleid.

Dividende maksustatakse vaid korra äriühingu tasandil ning inimese tuludeklaratsioonil see enam maksustamisele ei kuulu, kirjutas Äripäev.

MTA maksude osakonna juhataja Evelyn Liivamägi sõnul on maksuhaldur viimastel päevadel saanud mitmeid päringuid selle kohta, kas dividend muutub uue maksuvaba süsteemi alusel topeltmaksustavaks. „Ei muutu, Eesti äriühingult saadud dividend võetakse küll inimese maksuvaba tulu määra arvutamisel aastatulu hulka, kuid see ei mõjuta kuidagi dividendi enda maksustamist, nagu on ekslikult väidetud,“ ütles Liivamägi.

Dividend maksustatakse 2018. aastal ikka ainult äriühingu tasemel tulumaksu määraga 20/80. Sama põhimõte kehtib ka teiste maksustatavate tulude puhul. Need lähevad küll inimese sissetulekuna aastatulu arvestusse ja mõjutavad nii maksuvaba tulu suurust, kuid tulude enda maksustamise põhimõtted ei muutu.

„Soovitame tutvuda juhenditega meie kodulehel ja vajadusel võtta meiega ühendust. Seda kartma ei pea, et mingi maksuvabastus kasutamata jääks, hiljemalt 2019. aasta tuludeklaratsiooni alusel maksame enammakstud tulumaksu inimestele tagasi,“ märkis Liivamägi.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

15. jaanuar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.