Pressiteade

Jardiance® vähendas diabeetikutel kardiovaskulaarse surma riski

Jardiance® (empagliflosiin) vähendas 2. tüüpi diabeedi ja kaasuva kardiovaskulaarse (KV) haigusega inimestel* veresuhkru kontrollist sõltumata KV-surma riski.

Uus uuringu EMPA-REG OUTCOME® patsientidealarühma analüüs näitas, et Jardiance® (empagliflosiin) vähendas 2. tüüpi diabeedi ja kaasuva kardiovaskulaarse (KV) haigusega inimestel* KV-surma riski sõltumata veresuhkru kontrollist uuringu alguses.1 KV-surma vähenemine oli ilmne ka siis, kui Jardiance® lisati laialt levinud esimese ja teise valiku diabeediravimitele nagu metformiin või sulfonüüluurea.2, 3 Neid alarühma analüüsi tulemusi esitlesid Lissabonis Euroopa diabeediuurimise liidu (EASD) 53. aastakoosolekul Boehringer Ingelheim ja Eli Lilly and Company (NYSE:LLY).

"Nüüd on olemas uus võimalus vähendada 2. tüüpi diabeediga patsientidel kardiovaskulaarse surma riski ning me püüame paremini mõista, millist kasu eri patsiendid sellest saavad,“ ütles USA Yale’i meditsiinikooli endokrinoloogiaprofessor Silvio Inzucchi neid andmeid esitledes. Uuringu EMPA-REG OUTCOME® tulemuste uus analüüs näitas, et empagliflosiin oli 2. tüüpi diabeedi ja kaasuva kardiovaskulaarse haigusega patsientidel KV-surma riski vähendamises efektiivne. See tulemus ei sõltunud veresuhkru väärtusest uuringu alguses ega teiste veresuhkrusisaldust vähendavate ravimite võtmisest."

Jardiance® vähendas KV-surma riski võrreldes platseeboga kõikides erineva veresuhkrusisaldusega patsientide rühmades (HbA1c sisaldus < 7,0%; 7,0% kuni < 8,0%; 8,0% kuni < 9,0%; >= 9,0%). Riski vähenemine oli sarnane kõigil uuritavatel ning see ei sõltunud sellest, kas veresuhkrusisaldus alanes (s.o HbA1c sisaldus vähenes 12. nädalaks >= 0,5%) uuringu ravimi lisamisega või mitte.1 

Uuringu EMPA-REG OUTCOME® järelanalüüsis leiti, et kui Jardiance® lisati metformiinile või sulfonüüluureale, oli KV-surma riski vähenemine võrreldes platseeboga sarnane sellega, mis leiti kõigil uuritavatel. Ka hüpoglükeemiaga seotud kõrvatoimed olid platseebo- ja Jardiance®-rühmas sarnased.2, 3

Uuringus EMPA-REG OUTCOME® osales 7020 patsienti, kes põdesid 2. tüüpi diabeeti, millega kaasnes KV-haigus.* Uuringu tulemused avaldati esmalt 2015. aastal ajakirjas New England Journal of Medicine. Uuringus leiti, et standardravile (sealhulgas veresuhkrut vähendavad ja KV-ravimid) lisatud Jardiance® vähendas KV-surma suhtelist riski 38% võrreldes platseeboga. Jardiance®-i ohutusprofiil oli sarnane varasemate kliiniliste uuringutega.4, 5

Lilly diabeedispetsialist David Kendall, M.D., sõnas: "Südame-veresoonkonnahaigused on 2. tüüpi diabeediga patsientide peamine surmapõhjus. Euroopa diabeediuurimise liidu kongressil esitletud tulemused annavad veel lisatõendeid selle kohta, et empagliflosiinist saavad lisakasu erineva veresuhkrusisaldusega patsiendid."

"Boehringer Ingelheim ja Eli Lilly diabeediliit juhivad paradigmamuutust 2. tüüpi diabeediga patsientide ravis," ütles Boehringer Ingelheimi kardiometaboolse ravivaldkonna juht ja ettevõtte vanemasepresident dr Georg van Husen. "Uuringu EMPA-REG OUTCOME® märkimisväärne tulemus – 38% vähem KV-surmasid – ei sõltunud uute andmete põhjal veresuhkru kontrollist."

* Täiskasvanud 2. tüüpi diabeediga patsiendid, kellel esines koronaarhaigus, perifeersete arterite haigus või anamneesis müokardiinfarkt või insult.

References

 1. Inzucchi SE, et al. Does baseline HbA1c or change in HbA1c predict the reduction in cardiovascular (CV) death with empagliflozin? Results from EMPA-REG OUTCOME. Poster No. [916] at 53rd Annual Meeting of the European Association for the Study of Diabetes. Sept 11-15, Lisbon, Portugal.
 2. George JT, et al. EMPA-REG OUTCOME: Consistent reduction in risk of cardiovascular (CV) outcomes and mortality with empagliflozin (EMPA) irrespective of sulphonylurea (SU) use at baseline. Poster No. [917] at the 53rd Annual Meeting of the European Association for the Study of Diabetes. Sept 11-15, Lisbon, Portugal.
 3. Hüttner S, et al. EMPA-REG OUTCOME: Empagliflozin (EMPA) reduced the risk of cardiovascular (CV) outcomes and mortality irrespective of metformin (MET) use at baseline. Poster No. [919] at the 53rd Annual Meeting of the European Association for the Study of Diabetes. Sept 11-15, Lisbon, Portugal.
 4. Zinman B., et al. Empagliflozin, Cardiovascular Outcomes, and Mortality in Type 2 Diabetes. N Engl J Med; 2015 10.1056.
 5. European Summary of Product Characteristics Jardiance®, approved January 19, 2017. Data on file. Available at: https://ec.europa.eu/health/documents/community-register/html/h930.htm. Last accessed September 2017.

 

 

 

Lisa kommentaar

 • Lisainfo:
  Boehringer Ingelheim RCV GmbH & Co KG Eesti filiaal
  Pärnu mnt 141, 11314 Tallinn, Harjumaa
  Kontaktinfo 6 128 000

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

PÕHJA-EESTI REGIONAALHAIGLA otsib JÄRELRAVI KLIINIKU JUHATAJAT

Põhja-Eesti Regionaalhaigla SA

10. detsember 2018

PÕHJA-EESTI REGIONAALHAIGLA otsib DIAGNOSTIKAKLIINIKU JUHATAJAT

Põhja-Eesti Regionaalhaigla SA

03. detsember 2018

Meditsiini­uudised

6. november 2018

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

oktoober 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.