Ain Aaviksoo lahkub kantsleriametist

Sotsiaalministeeriumi IT-asekantsler Ain Aaviksoo
Sotsiaalministeeriumi IT-asekantsler Ain Aaviksoo

2015. aastal suurte plaanidega sotsiaalministeeriumi IT-asekantsleriks hakanud Ain Aaviksoo lahkub ametist.

"Infoks suurele ringile ka: alates 1. aprillist olen vaba mees ja otsin tegevust. Tööd ei pelga. Mõni mõte on omal ka. Aga ikka olen avatud kõigile innustavatele ettepanekutele. Kui juba võimalus valida, siis teeks seda kaalutletult..." kirjutas Aaviksoo oma Facebooki seinal.

Aaviksoo kinnitusel pole tegemist dramaatilise äraminekuga, ent see polnud ka pikalt ette plaanitud. „Ei ole mitte midagi muud juhtunud, kui seda, et me tõesti leppisime kantsleriga ja ka ministritega kokku, et ma 1. aprillist sotsiaalministeeriumi asekantslerina tööd enam ei tee,” sõnas Aaviksoo ERR-i raadiouudistele.

Sotsiaalministeeriumi kantsler Marika Priske jäi Aaviksoo lahkumise kommenteerimisel ERRile napisõnaliseks. Ta ütles vaid, et ministeeriumi valitsemisalas on Ain Aaviksoo eestvedamisel läbitud mitu olulist etappi ning tõi edunäideteks Tervise ja Heaolu Infosüsteemide Keskuse käimalükkamise ja äsja lõppenud Euroopa Liidu Nõukogu eesistumise, mille käigus võeti vastu nõukogu järeldused e-tervise ja sellega seotud innovatsiooni kohta.

„Mul on ühelt poolt kahju, et kaotame tippspetsialisti, kes on aidanud e-tervise valdkonda nii Eestis kui Euroopa Liidus edasi arendada, kuid mõistan ka otsust pärast sedavõrd intensiivset perioodi edasi liikuda,” sõnas Priske. 

Aaviksoost, kes on hariduselt arst, sai sotsiaalministeeriumi asekantsler 2015. aasta märtsis. Tema ülesandeks sai luua valdkonnaülene visioon ja arusaam, et e-lahendused muutuksid kõigile igapäevatöö osaks.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

15. jaanuar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.