Üliõpilased pakkusid apteegi interaktiivsele tahvlile põnevat sisu

Apotheka proviisor Kristiina Sepp
Apotheka proviisor Kristiina Sepp

Apotheka Tartu raekoja apteek korraldas koos Tartu Ülikooli farmaatsia instituudiga ideekonkursi, et luua apteegi interaktiivsele infotahvlile kaasahaarav sisu. Konkursi võitis TÜ farmaatsia instituudi tudeng Kaspar Kaju.

„Meie eesmärk on olnud aastast aastasse ikka sama – tutvustada farmaatsia eriala, seista tõenduspõhise meditsiini eest ja tõsta inimeste terviseteadlikkust,“ ütles Tartu Ülikooli farmaatsia instituudi juhataja Ain Raal.

Ideekonkursi võitis Tartu Ülikooli proviisoriõppe tudeng Kaspar Kaju. „Tema töös paistis silma traditsioonilise apteegiteenuse, farmaatsia ajaloo ja moodsate meditsiiniliste lahenduste ühendamine. Seda saab rakendada apteegi keskkonnas interaktiivsel ekraanil hea infoallikana,“ sõnas Apotheka proviisor Kristiina Sepp. Ta lisas, et infoallikas tehakse apteegi külastajatele kättesaadavaks selle aasta jooksul.

Interaktiivsel tahvlil pakutakse apteegi külastajale, sealhulgas välismaalastele, erinevate tervise valdkondade kohta infot, näiteks antakse nõu, kuidas koostada kodu- ja reisiapteek ning lahendada hooajalised tervisemured. Samuti antakse ülevaade Tartu linna ja farmaatsia ajaloost, proviisoriks õppimise võimalustest ning paljust muust. Ka lastele on mõeldud – neile tutvustatakse ravimtaimi mängu kaudu.

„Kaugemalt saabunud turistidel on raske orienteeruda Eesti kliimaga seotud terviseriskides, näiteks peab apteeker vahel selgitama, et Eestis ei ole sääse hammustus tegelikult eluohtlik. Infotahvlil pakutakse hooajalisi nõuandeid, mida tuleb ka Eesti elanikele aeg-ajalt meelde tuletada,“ täpsustas Sepp.

 

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

PÕHJA-EESTI REGIONAALHAIGLA otsib DIAGNOSTIKAKLIINIKU JUHATAJAT

Põhja-Eesti Regionaalhaigla SA

03. detsember 2018

PÕHJA-EESTI REGIONAALHAIGLA otsib JÄRELRAVI KLIINIKU JUHATAJAT

Põhja-Eesti Regionaalhaigla SA

10. detsember 2018

Meditsiini­uudised

20. november 2018

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

oktoober 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.