Autor: Kristiina Käit • 27. märts 2024

Uuring: Magusainete kasutamine toidus ja joogis võib aidata kaalu säilitada

Uus uuring viitab sellele, et suhkruga toitude ja jookide asendamine madala kalorsusega või kalorivabade magusainetega võib aidata säilitada kaalu, suurendamata diabeedi või südamehaiguste riski.
Foto: Shutterstock

Üheaastase uuringu tulemusena leidsid teadlased, et magusaineid kasutanud täiskasvanutel oli suurem rahulolu toitumisega, paranes meeleolu ja vähenes isu magusate toitude järele, kirjutab medicalnewstoday.com.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099