Pressiteade

Jardiance® ja Synjardy® üheks eesmärgiks on kardiovaskulaarsete surmade vähendamine

Ravimikarp
Ravimikarp

Jardiance® (empagliflosiin) ja Synjardy® (empagliflosiin+metformiin) saavad esimesteks 2. tüüpi diabeedi ravimiteks, mille eesmärk Euroopa Liidus on kardiovaskulaarsete surmade vähendamine.

Ingelheim, Saksamaa, ja Indianapolis, USA, 3. märts  2017 – Euroopa Komisjon kiitis heaks Jardiance®-i (empagliflosiin) ja Synjardy®-i (empagliflosiin + metformiin) ravimiinfo näidustuse osa muudatuse. Jardiance® ja Synjardy® on nüüd näidustatud ebapiisava kontrolliga 2. tüüpi diabeediga (T2D) täiskasvanud patsientidele lisaks dieedile ja füüsilisele koormusele.3 Heakskiidetud ravimiomaduste kokkuvõte sisaldab seega lisaks veresuhkrusisalduse kontrolli parandamisele andmeid ka KV-haiguste surma riski vähendamise kohta patsientidel, kellel on teadaolev KV-haigus ja T2D.3Jardiance® on praeguseni ainus suukaudne diabeediravim, mis vähendas KV-haigustesse suremust spetsiaalses KV-tulemusnäitajatega uuringus.1 Jardiance®-i müügiloa hoidjad on Boehringer Ingelheim ja Eli Lilly and Company (LLY).

 „Üks kahest 2. tüüpi diabeediga patsiendist sureb südame-veresoonkonnahaiguste tõttu. Euroopa Komisjoni otsus laiendada Jardiance®-i näidustust näitab, kui oluline on vähendada nende patsientide kardiovaskulaarset suremust. Jardiance® on ainus diabeediravim, mille toime ei piirdu vaid veresuhkrusisalduse vähendamisega. Jardiance® võimaldab arstidel pakkuda 2. tüüpi diabeedi ja südame-veresoonkonnahaigustega patsientidele ravimit, millel võib olla elupäästev toime südame-veresoonkonnale,“ ütles Boehringer Ingelheimi kardiometaboolse teraapia valdkonna juht ja ettevõtte vanemasepresident dr Georg van Husen.

Uuendatud ravimiinfo sisaldab uuringu EMPA-REG OUTCOME® tulemusi, mille järgi vähendas Jardiance® T2D ja teadaoleva KV-haigusega patsientidel suremust KV-haigustesse 38 protsenti võrreldes platseeboga lisatuna standardravile.1 Uuring näitas ka, et Jardiance® vähendas selles patsiendirühmas uuringu esmast tulemusnäitajat – KV-haigustesse suremust, mittefataalset südameinfarkti või insulti – oluliselt ehk 14 protsenti võrreldes platseeboga lisatuna standardravile.1 Mittesurmava südameinfarkti või ajuinsuldi esinemises ei leitud statistiliselt olulist erinevust.1

„Need on väga head uudised 2. tüüpi diabeediga patsientidele,“ ütles Eli Lilly and Company vanemasepresident ja Lilly diabeediüksuse president Enrique Conterno. „Euroopa Komisjoni ja teiste reguleerivate asutuste heakskiit üle maailma on oluline samm edasi, et tuua positiivne muudatus 2. tüüpi diabeedi ja teadaoleva südame-veresoonkonnahaigustega inimeste ravisse.“ 

Viited

  1. Zinman B, et al. Empagliflozin, Cardiovascular Outcomes, and Mortality in Type 2 Diabetes. N Engl J Med 2015;373:2117–28.
  2. World Heart Federation. Diabetes as a risk factor for cardiovascular disease. www.world-heart-federation.org/cardiovascular-health/cardiovascular-disease-risk-factors/diabetes. Last accessed January 2017.
  3. European Summary of Product Characteristics Jardiance®, approved January 19, 2017.
  4. European Summary of Product Characteristics Synjardy®, approved March 3, 2017.
  5. International Diabetes Federation. IDF Diabetes Atlas, 7th edition. Brussels, Belgium 2015. www.diabetesatlas.org/
  6. World Health Organisation. Diabetes: fact sheet no. 312. www.who.int/mediacentre/factsheets/fs312/en/#. Last accessed January 2017.
  7. Nwaneri C, et al. Mortality in type 2 diabetes mellitus: magnitude of the evidence from a systematic review and meta-analysis. The British Journal of Diabetes & Vascular Disease 2013;13:192–207.
  8. Morrish NJ, et al. Mortality and causes of death in the WHO Multinational Study of Vascular Disease in Diabetes. Diabetologia 2001;44(2):S14–21.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.